ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νοσοκομείο «Σωτηρία»: Επισφαλείς εφημερίες καταγγέλλουν οι ειδικευόμενοι

1 min read

Σε επιστολή τους που δημοσιεύει η ΠΟΕΔΗΝ κάνουν λόγο πολύωρες, εκτός νόμου, και εξαντλητικές συνθήκες εργασίας και οι οποίες μπορεί να έχουν σοβαρή επίπτωση τελικώς στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφαλή λειτουργία της 10ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» κρούουν οι επτά ειδικευόμενοι γιατροί της, καλώντας τους αρμόδιους του νοσοκομείου και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) να αντιμετωπίσουν επειγόντως τα προβλήματα που έχουν οδηγήσει την κλινική στο…κόκκινο.

Σε επιστολή διαμαρτυρίας που υπογράφουν οι επτά γιατροί –και την οποία δημοσιοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, (ΠΟΕΔΗΝ)- αναφέρεται πως οι συνθήκες εργασίας τους είναι πολύωρες, εκτός των ορίων του νόμου, εξαντλητικές και οι οποίες μπορεί να έχουν σοβαρή επίπτωση τελικώς στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους νοσηλευόμενους.

«Στην 10η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» που έχει ανεπτυγμένες 42 κλίνες, υπηρετούν 8 ειδικευόμενοι ιατροί. Με βάση το πλήθος ασθενών που εξυπηρετεί η κλινική, τις εφημερίες της κλινικής και του αριθμού των κλινών που διαθέτει θα έπρεπε να εφημερεύουν δύο ειδικευόμενοι ιατροί καθημερινά. Από τον Μάιο 2017 έως και τον Ιανουάριο 2018, οι μισές ημέρες εφημερίες κάθε μήνα καλύπτονται από έναν ειδικευόμενο» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας πως όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση το ίδιο θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Υποστελέχωση και υπερεργασία στην Πνευμονολογική κλινική

«Εξαιτίας των μονών εφημεριών που παρανόμως διενεργούμε και σε συνδυασμό με τις 6 ενεργείς εφημερίες σε ημέρες που η κλινική καλύπτει και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, άπαντες εργαζόμαστε εβδομαδιαίως υπερωριακά πέραν και του κατ’ ανώτατο όριο νομίμου χρόνου εργασίας μας» επισημαίνουν οι ειδικευόμενοι γιατροί και εξηγούν τι σημαίνει αυτό για τη λειτουργία της κλινικής.

«Οι εξαντλητικές συνθήκες εργασίας με διαδοχική και πολύωρη παραμονή στον χώρο εργασίας του νοσοκομείου, το οποίο είναι υποστελεχωμένο, μπορεί δυστυχώς να έχει άμεσες σοβαρές επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της κλινικής και στις υπηρεσίες που αυτή προσφέρει και ακολούθως στην υγεία των ασθενών λόγω του κινδύνου αύξησης των ιατρικών λαθών, παρά το πολύ υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης παρέχουμε» αναφέρουν οι γιατροί.

Καλούν, τέλος, οι γιατροί τους υπεύθυνους του νοσοκομείου και της 1ης ΥΠΕ να προβούν άμεσα σε όλες τις ενέργειες που θα διασφαλίσουν τόσο τους ασθενείς όσο και τους ίδιους.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.