ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νοσοκομείο Νίκαιας: Ξεπαγιάζουν οι μεταγγιζόμενοι ασθενείς – Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

1 min read

Χωρίς θέρμανση οι μεταγγιζόμενοι ασθενείς στη Νίκαια

Με χαλασμένο σύστημα κεντρικού κλιματισμού λειτουργεί μετά από έναν χρόνο ακόμη η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας. Αποτέλεσμα είναι οι μεταγγιζόμενοι ασθενείς να ξεπαγιάζουν κατά τη διαδικασία αιμοκάθαρσης.

Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί του Νοσοκομείου (ΑΡΣΙ), το πρόβλημα υφίσταται εδώ και έναν χρόνο καθώς παρά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων, ο απερχόμενος Διοικητής δεν προέβη στις απαραίτητες συντηρήσεις του συστήματος.

«Τον περασμένο Ιανουάριο του 2019 είχε προκύψει οξύ πρόβλημα με το σύστημα θέρμανσης στην Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του νοσοκομείου μας. Τότε, και αφού οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς είχαν ξεπαγιάσει για αρκετές  μέρες, είχε τελικά γίνει κατορθωτή μια προσωρινή τεχνική επιδιόρθωση που όμως όλοι ήξεραν πως ήταν ακριβώς προσωρινή και πως χρειαζόταν αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου συστήματος κεντρικού κλιματισμού του (μικρού) κτιρίου, εκτιμώμενου κόστους 20000 ευρώ περίπου, ποσό πολύ μικρό σχετικά με τις συνολικές δαπάνες του νοσοκομείου. Όμως από τότε ως σήμερα δεν έγινε απολύτως τίποτε» καταγγέλλουν οι γιατροί.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου υποστηριζόμενοι από το επίσημο συνδικαλιστικό τους όργανο (ΕΙΝΑΠ) επισημαίνουν: «Δεν ανεχόμαστε οι ασθενείς μας να αντιμετωπίζονται διαρκώς από την πολιτεία ως «παιδιά ενός κατώτερου θεού».  Δεν ανεχόμαστε οι ιδιαίτερα ευαίσθητες ομάδες (όπως οι πολυμεταγγιζόμενοι πάσχοντες από χρόνιες αναιμίες) να αντιμετωπίζονται ως «περιττό βάρος

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.