ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νοσοκομείο Νίκαιας Αξονικές και μαγνητικές «τέλος» λόγω έλλειψης γιατρών!

1 min read

Από 1η Σεπτεμβρίου θα εξυπηρετούνται μόνο οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και η εφημερία, με τους εξωτερικούς ασθενείς να είναι, πλέον, αναγκασμένοι να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα και άρα να πληρώσουν

Αλλάζουν τα δεδομένα στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όσον αφορά τον Αξονικό και τον Μαγνητικό τομογράφο, καθώς από 1η Σεπτεμβρίου σταματάει η λειτουργία τους για τους εξωτερικούς ασθενείς, λόγω έλλειψης γιατρών.

  • Κι αυτό την ώρα που η πανδημία συνεχίζει να προελαύνει στη χώρα μαςεκμεταλλευόμενη την παντελή απουσία περιοριστικών μέτρων (ακόμη και στα ΜΜΜ όλο και λιγότεροι φορούν μάσκες πια), με την κυβέρνηση, που εξακολουθεί να μην προχωρά σε νέες προσλήψεις, να παραμένει «αγύριστο κεφάλι» και στο θέμα της επιστροφής των -τόσο αναγκαίων- ανεμβολίαστων υγειονομικών στις θέσεις τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝΜιχάλης Γιαννάκος, επικαλούμενος  έγγραφο του διευθυντή γιατρού του τμήματος, στο εξής το νοσοκομείο θα εξυπηρετεί μόνο τους νοσηλευόμενους ασθενείς και την εφημερία, ενώ οι εξωτερικοί ασθενείς που χρειάζονται αξονική ή μαγνητική τομογραφία θα είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα για τις εξετάσεις τους. Ως εκ τούτου, όπως εξηγεί ο κ. Γιαννάκος, οι ανασφάλιστοι θα πληρώνουν το σύνολο της εξέτασης και οι ασφαλισμένοι συμμετοχή.

«Είμαστε περίεργοι τώρα με τις αξιολογήσεις των διοικητών τι βαθμό παίρνει ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας;», αναρωτιέται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει «καλούμε τον Υπουργό να επιλύσει αυτό το μείζον ζήτημα, πριν την διακοπή λειτουργίας του τμήματος».

Το έγγραφο του διευθυντή γιατρού του τμήματος στο νοσοκομείο Νίκαιας, έχει ως ακολούθως:

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2ης Υ.ΠΕ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ

Π.Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ “ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ”

ΤΜΗΜΑ ΑΞΟΝΙΚΗΣ – ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΠΡΟΣ

Ε.Ι.Ν.Α.Π. ΝΙΚΑΙΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ

Θέμα: διακοπή της λειτουργίας του Μαγνητικού Τομογράφου τόσο από τα τακτικά πρωινά ιατρεία όσο και από την ολοήμερη λειτουργία – Δραματική υποστελέχωση ιατρικού προσωπικού του Τμήματος Νεοτέρων Απεικονιστικών Μεθόδων

Σας ανακοινώνουμε με λύπη μας τη διακοπή της λειτουργίας των πρωινών εξωτερικών εξετάσεων αλλά και των απογευματινών ιατρείων του Μαγνητικού Τομογράφου από 1/9/2022.

Η ανωτέρω απόφαση μας είναι συνέχεια της πρόσφατης διακοπής της λειτουργίας των αντίστοιχων ιατρείων του Αξονικού Τομογράφου συνέπεια τραγικής έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

  • Είναι γνωστή η δραματική αποστελέχωση του ιατρικού προσωπικού του τμήματος των νεώτερων απεικονιστικών μεθόδων κατά το τελευταίο ενάμιση έτος. Στο Τμήμα μας υπηρετούσαν κατ ουσιαν τέσσερις επιπλέον διευθυντές ιατροί και με την επικείμενη αποχώρηση του υπογράφοντος προστίθεται και ένας πέμπτος. Αντ’ αυτών προσελήφθη μόνο μία επιμελήτρια Β.

Συνέπεια των ανωτέρω στερούνται από τους ασθενείς της Δεύτερης Υγειονομικής περιφέρειας 400 έως 500 αξονικές τομογραφίες μηνιαίως και θα πάψουν να διενεργούνται περίπου 300 μαγνητικές τομογραφίες ανά μήνα. Να σημειωθεί ότι το Τμήμα των Νεοτέρων Απεικονιστικών Μεθόδων υπήρξε έως τώρα ένα ιδιαίτερα παραγωγικό Τμήμα το οποίο διενεργούσε 30000 περίπου αξονικές τομογραφίες ανά έτος και 4 έως 4,5 χιλιάδες μαγνητικές τομογραφίες στο ίδιο διάστημα.

Κατά την τελευταία διετία και πλέον έχουν γράφει δεκάδες αναφορές για το επείγον της στελέχωσης του Τμήματος μας στην παρούσα Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και η ιατρική κοινότητα έχει ενημερωθεί με πλειάδα αναφορών για το ζήτημα αυτό.

Λάβαμε πολλαπλές υποσχέσεις για την επικείμενη στελέχωση του Τμήματος μας η οποία ποτέ δεν έγινε. Άντ’ αυτού προσφάτως υπεγράφη αμοιβαία μετακίνηση ειδικευμένης Ιατρού (Κα. Μπαρουτση) η οποία συνεπικουρούσε το τμήμα μας με δύο γενικές εφημερίες μηνιαίως με άλλη ειδικευμένη συνάδελφο (Κα Μπαγιαντζιδου), η οποία όμως δεν υποχρεώθηκε από την διοίκηση να κάνει αντίστοιχο έργο δυσχεραίνοντας έτι περαιτέρω την ασφαλή λειτουργία του Τμήματος μας και επιβαρύνοντας το ήδη καταπονημένο Ιατρικό Προσωπικό.

  • Αναγκαζόμαστε ως εκ τούτου να διακόψουμε όπως ήδη ανέφερα εξωτερικές πρωινές και απογευματινές εξετάσεις του Μαγνητικού Τομογράφου για να μπορέσουμε εξυπηρετήσουμε με ασφάλεια τις βασικές ανάγκες του νοσοκομείου τόσο σε επίπεδο εφημερίας όσο και εσωτερικών περιστατικών.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί προς ενημέρωση ότι τα προγράμματα εφημερίας του Αξονικού Τομογράφου θα συντάσσονται για όσο διάστημα είναι αυτό εφικτό, με νόμιμο τρόπο για την λειτουργία ασφαλούς εφημερίας που σημαίνει ασφάλεια ασθενών και ιατρών και θα εκτελούνται από γιατρούς ικανούς να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο του Αξονικού Τομογράφου, έργο υπεύθυνο και καταλυτικό για την λειτουργία του Νοσοκομείου όπως αποδεικνύεται από την εμπιστοσύνη αφ’ ενός των κλινικών ιατρών στο Τμήμα μας αλλά και την παρατηρούμενη δυστοκία συναδέλφων να εργαστούν στον Αξονικό Τομογράφο.

Το Τμήμα όπως πολλές φορές έχω αναφέρει χρειάζεται Ακτινοδιαγνώστες ιατρούς με συνεχή και σταθερή εργασία σε αυτό, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του και όχι ωράρια επαιτείας στις εφημερίες και άλλες μη επαρκώς επιστημονικά στοιχειοθετημένες λύσεις που κατά καιρούς προτείνονται.

Ζητούμε ως εκ τούτου υπό τις παρούσες συνθήκες

1) Την μετακίνηση από το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα στο Τμήμα Νεότερων Απεικονιστικών Μεθόδων της ιατρού κυρίας Ελένης Μπαγιαντζίδου η οποία έχει εγνωσμένη εμπειρία σε Αξονικό Τομογράφο

2) Την κατανομή εργασίας των υπαρχόντων ιατρών αλλά και αυτών που πιθανά θα έρθουν με βάση την παραγωγικότητα των τμημάτων όπως αυτά προκύπτουν από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Θα ήθελα κλείνοντας να κάνω μία σύντομη αναφορά στις δυνατότητές του Τμήματος μας όταν αυτό λειτουργεί με το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.

Στο Τμήμα μας διενεργούνται πλειάδα απεικονιστικών εξετάσεων τόσο στον Αξονικό Τομογράφο όσο και στο Μαγνητικό Τομογράφο, ορισμένες εκ των οποίων δεν γίνονται σε άλλα δημόσια νοσοκομεία (Μαγνήτης: ειδικά ογκολογικά πρωτόκολλα, εξετάσεις προστάτη, μαγνητικές εντερογραφίες και Αξονικός: ct κολονοσκοπήσεις, όλων των ειδών οι αγγειογραφίες, αλλά και επεμβατικές εξετάσεις όπως βιοψίες συμπαγών οργάνων, παροχετεύσεις συλλόγων ή αποστημάτων κ.ά.)

Θέλω δε να σημειώσω ότι για το Τμήμα του Μαγνητικού Τομογράφου το οποίο συστήθηκε το 2014 δεν προσελήφθη ούτε ένας επιπλέον ιατρός η τεχνολόγος και ανδρώθηκε με τις προσπάθειες του ήδη υπάρχοντος προσωπικού καλύπτοντας μία σημαντική γκάμα εξετάσεων όπως ήδη αναφέρθηκε, με την σημαντική συμβολή της Επιστημονικής του Διευθύντριας Κας Κατσίβα αλλα και των υπολοίπων ιατρών του Τμήματος μας.

Τέλος θα ήθελα με μεγάλη μου λύπη να αναφέρω ότι μετά από 33 χρόνια ενεργού παρουσίας μου και προσφοράς και πάντα με την υποστήριξη των συναδέλφων μου, κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε ένα Τμήμα με μεγάλη παραγωγικότητα και εύρος εξεταστικό και δυστυχώς λόγω των προαναφερθεισών συνθηκών θα παραδώσουμε ένα Τμήμα που μετά βίας μπορεί να λειτουργήσει υποτυπωδώς αφού βέβαια όπως ήδη ανέφερα , αναγκαστήκαμε και αναγκαζόμαστε να ακυρώσουμε λόγω της υποστελέχωσης, μεγάλο ποσοστό της παραγωγικότητας του Τμήματός μας.

Δ/ΝΤΗΣ ΝΕΟΤ. ΑΠΕΙΚΟΝ. ΜΕΘΟΔΩΝ

Π. ΚΑΖΑΚΙΔΗΣ»

*φωτο αρχείου

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.