ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός Εκτός μάχης βρίσκονται πάνω από 250 υγειονομικοί και γιατροί Η κατάσταση είναι οριακή»

1 min read

Ένα από τα πιο μεγάλα και κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας σφυροκοπά η πανδημία την οποία καλείται να αντιμετωπίσει με μειωμένο προσωπικό και αρκετούς νοσηλευόμενους. Τι εξηγεί o Γιώργος Φερεντίνος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο

Εκτός μάχης βρίσκονται πάνω από 250 υγειονομικοί και γιατροί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» την ώρα που η πανδημία εξακολουθεί να βρίσκεται σε έξαρση.

Πάνω από 100 άτομα του προσωπικού του νοσοκομείου υπολογίζεται ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό, ενώ νοσούν ήπια είτε είναι ασυμπτωματικοί με τον ακριβή αριθμό να υπολογίζεται αυτές τις ώρες.

Την ίδια στιγμή, πάνω από 100 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων που έδωσαν τη μάχη το προηγούμενο διάστημα βρίσκονται σε αναστολή επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί.

Στο πλαίσιο αυτό όσοι εργάζονται ακόμα ενδέχεται να δουλεύουν ακόμη και 30 ή 40 ώρες συνεχόμενα, όπως περιγράφει στο Sputnik o Γιώργος Φερεντίνος, γιατρός και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο.

«Δύο νοσηλευτές έχουν την ευθύνη 70 ασθενών»

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση και για όσους νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό.

Στην κλινική COVID νοσηλεύονται 154 ασθενείς, ενώ στη ΜΕΘ COVID νοσηλεύονται 31 ασθενείς διασωληνωμένοι.

Παράλληλα υπάρχουν και περιστατικά διασωληνωμέναστον όροφο που «πρέπει να μεταφερθούν άμεσα σε κρεβάτια εντατικής θεραπείας ώστε να μπορέσουν να έχουν τη δυνατότητα να δώσουν τη μάχη για τη ζωή τους με αξιοπρέπεια».

Υπάρχουν τμήματα στα οποία δύο νοσηλευτές έχουν την ευθύνη 70 ασθενών, κάτι επικίνδυνο τόσο για τους νοσηλευτές όσο και τους ασθενείς, σημειώνει ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων.

Η κατάσταση «εξελίσσεται αρκετά δύσκολα και είναι οριακή» καθώς υπάρχει μεγάλη προσέλευση στα επείγοντα λόγω της πανδημίας και της νέας μετάλλαξης Όμικρον που φαίνεται ότι είναι υπερμεταδοτική.

Ταυτόχρονα το προσωπικό καλείται να φροντίσει και ασθενείς με μια σειρά από χρόνιες παθήσεις.

«Τυπική είναι η εικόνα στις τελευταίες εφημερίες σε παθολογικές, καρδιολογικές και άλλες κλινικές να βλέπει κανείς 7-8 ράντζα στους διαδρόμους, έξω από τους θαλάμους των ασθενών, καθώς τα κρεβάτια στις κλινικές δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών για νοσηλεία» υπογραμμίζει ο κ. Φερεντίνος.

Τι πρέπει να γίνει άμεσα

«Φαίνεται ότι η πανδημία έχει αρκετό δρόμο ακόμα να διανύσει και τα αυξημένα κρούσματα κάθε μέρα δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού» αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ευαγγελισμού

Πρώτο βήμα, κατά την άποψή του, θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ώστε «να μπει ένα φρένο στον κόσμο που έρχεται στο νοσοκομείο».

Κάποιες περιπτώσεις, όπως εξηγεί ο κ. Φερεντίνος, πρέπει να παρακολουθούνται δωρεάν από οικογενειακό γιατρό σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. «Δεν θα πρέπει ο κάθε ασθενής να μένει μόνος στο σπίτι και να κάνει αυτοδιάγνωση και αυτοπαρακολούθηση».

Στη συνέχεια, όπως τονίζει, «θα πρέπει να υπάρχουν Κέντρα Υγείας ώστε να γίνονται κάποιες εξετάσεις από ακτινογραφίες έως και rapid test, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία».

Τη μάχη θα πρέπει να συμπληρώσουν «οι ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ που χρειάζεται να επιταχθούν καθώς δεν υπάρχουν κρεβάτια εντατικής θεραπείας στο δημόσιο. Είναι άδικο να υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς στους ορόφους και την ίδια στιγμή σε ιδιωτικές κλινικές με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, να υπάρχουν κενά κρεβάτια που δεν προσφέρουν τίποτα» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ευαγγελισμού.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.