ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νομοτελειακά θα υπάρξει πολιτική κρίση και στην Ελλάδα – Από τις μαύρες σελίδες του ΣΥΡΙΖΑ στην σπατάλη χρημάτων της ΝΔ

1 min read

Μετά την τεράστια πολιτική κρίση στην Βρετανία όπου ο Johnson εξωθήθηκε σε παραίτηση, μετά τον πολιτικό διασυρμό του Draghi στην Ιταλία ο οποίος έχει ήδη υποβάλλει την παραίτηση του… αλλά πολλά θα κριθούν στις 20 Ιουλίου 2022 που θα ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης, μετά το κραχ που θα υποστούν οι δημοκρατικοί στις ΗΠΑ στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου 2022… θα έρθει και η σειρά της Ελλάδος…

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα ξεσπάσει στην Ελλάδα πολιτική κρίση καθώς η Νέα Δημοκρατία δεν θα καταφέρει να επιτύχει αυτοδυναμία και η εξέλιξη αυτή θα θέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ομηρεία…
Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει πάρει το μάθημα του, η εποχή Βενιζέλου στιγμάτισε το ΠΑΣΟΚ και το οδήγησε στην πολιτική καταστροφή.
Η συνεργασία ΝΔ με ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν αποδείχθηκε καταστροφική για το ΠΑΣΟΚ… και το σημερινό ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν θέλει να επαναλάβει το καταστροφικό σενάριο του παρελθόντος…

Υπάρχει ένα μείζον ζήτημα… οι πολιτικοί να πουν την αλήθεια για την κατάσταση της οικονομίας

Η περίοδος έως τις εκλογές που θα μπορούσαν να διεξαχθούν έως τον Ιούνιο του 2023… θα είναι περίοδος αποτύπωσης της αλήθειας στην οικονομία.
Από τις μαύρες σελίδες της εποχής ΣΥΡΙΖΑ όπου η Ελλάδα πέρασε μεγάλες περιπέτειες και κινδύνευσε με Grexit περάσαμε στην διακυβέρνηση της ΝΔ όπου η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος πότε με πρόσχημα την πανδημία όπου έπεσαν σε ένα βαρέλι δίχως πάτο 44 δισεκ. πότε με το Ταμείο Ανάκαμψης όπου η ζήτηση είναι στο ναδίρ, πότε με την ενεργειακή κρίση που μοιράζονται λεφτά από μια χώρα με δημόσιο χρέος κοντά στα 400 δισεκ. η κοινωνία… πρέπει να μάθει την αλήθεια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στην προσπάθεια της να μετριάσει το πολιτικό κόστος και να δείξει ότι ενεργεί για τα συμφέροντα της κοινωνίας έχει ρίξει σχεδόν 48 δισεκ. για πανδημία, ενεργειακή κρίση και άλλες παροχές…
Σχεδόν 50 δισεκ. έχουν δοθεί δηλαδή το 26% του ΑΕΠ σχεδόν σε παροχές, σε επιστρεπτέες, σε στήριξη και σε άλλα κίνητρα…
Μια χρεοκοπημένη χώρα όπως η Ελλάδα έχει καταφέρει να μην εμφανίζεται… χρεοκοπημένη απλά γιατί όλη η Ευρώπη είναι βουτηγμένη στον βούρκο των προβλημάτων.
Όταν η Γερμανία προειδοποιεί ότι η οικονομία της και η βιομηχανία της που είναι εντάσεως ενέργειας κινδυνεύει να καταρρεύσει… δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά για την Ελλάδα που είναι μια προβληματική οικονομία.

Το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να πει στην κοινωνία πως θα καλύψει αυτή την τρύπα των 50 δισεκ. σχεδόν αφού με λογιστικά τρικ… μπορεί το χρέος να μειωθεί στην πράξη όμως το δημόσιο χρέος θα καταστεί πιο τοξικό…
Επικρατεί η άποψη ότι με ανάπτυξη π.χ. 3% ή 4% και πληθωρισμό 8% σε μέσους όρους θα μπορούσε να μειωθεί η σχέση χρέους προς ΑΕΠ… σημαντικά όχι σε απόλυτα μεγέθη το χρέος στα 394,5 δισεκ. αλλά ως σχέση χρέους προς ΑΕΠ.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα… που θα ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος μακράς διαρκείας… το αφήγημα ότι λόγω της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης δεν κατάφερε να ξεδιπλώσει το οικονομικό της πρόγραμμα έχει μια βάση… αλλά μια κυβέρνηση φαίνεται στα δύσκολα.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποίησε την σπατάλη δημοσίου χρήματος ως μέσο για να μετριάσει την πίεση στην κοινωνία αλλά ο πολιτικός στόχος ήταν να κρατήσει την πρωτιά στο πολιτικό σύστημα.
Όμως τελικό διακύβευμα είναι

1)Η Ελλάδα είναι έρμαιο των αγορών και εάν δεν υπήρχε η ΕΚΤ θα ήταν εκτός αγορών δεν θα μπορούσε να ξαναδανειστεί.

2)Ήδη οι ελληνικές τράπεζες με αποδόσεις 16% έχουν τεθεί εκτός αγορών δεν μπορούν να εκδώσουν ομολογιακά δάνεια μειωμένης εξασφάλισης Tier 2.

3)Δημοσιονομικά η Ελλάδα έχει τα μαύρα της τα χάλια.
Βρίσκεται σε χειρότερη θέση από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ.
Λόγω του 3ου μνημονίου η κυβέρνηση Τσίπρα σύρθηκε σε μέτρα λογικής, οι δανειστές επιβλήθηκαν απέναντι στους αριστερούς πειραματισμούς… και έτσι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε ταμείο στην Ελλάδα 32 με 33 δισεκ. ευρώ.
Στα 4 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ κανείς βασικός αριθμοδείκτης δεν βελτιώθηκε πλην του ΑΕΠ…

4)Όταν παρουσιάστηκε ως μεγάλη αλλαγή σελίδας στην κοινωνία τα 32 δισεκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης… το bankingnews είχε προειδοποιήσει ότι το 50% της ελληνικής κοινωνίας και το 85% του ελληνικού επιχειρείν θα μείνει εκτός… τονίζαμε ότι είναι πολιτική φούσκα το Ταμείο Ανάκαμψης.
Πόσα δάνεια έχουν χορηγήσει οι τράπεζες σήμερα κάνοντας χρήση το Ταμείο Ανάκαμψης;
Μήπως λιγότερα από 500 εκατ ευρώ;
Δηλαδή από τα 32 δισεκ. έχουν δοθεί λιγότερα από 500 εκατ ευρώ;
Τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μια ακραία φούσκα… που δεν θα έχει καμία επίδραση στην οικονομία.
Ο τουρισμός με τα 18 δισεκ. έσοδα ναι θα έχει επίδραση το 2022 στην ελληνική οικονομία όχι όμως το Ταμείο Ανάκαμψης.

5)Οι πολιτικοί στην Ελλάδα θα πρέπει στην προεκλογική περίοδο να παρουσιάσουν ένα σχέδιο επανόδου της ελληνικής οικονομίας στον ενάρετο δρόμο της κανονικότητας και του οικονομικού ορθολογισμού.
Το να σπαταλάς δημόσιο χρέος για μικροπολιτική δεν είναι ενάρετη πολιτική πράξη είναι πολιτικός τυχοδιωκτισμός.
Η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη με όρους σπατάλης δημοσίου χρήματος κάνει αυτά που επιχείρησε αλλά βρήκε απέναντι του δανειστές ο ΣΥΡΙΖΑ….
Και ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να κατασπαταλήσει δημόσιο χρήμα αλλά εκείνη την περίοδο η Ευρώπη δεν είχε πρόβλημα και η Ελλάδα ήταν το μαύρο πρόβατο.
Σήμερα υπάρχουν και άλλα μαύρα πρόβατα αλλά δυστυχώς η Ελλάδα συνεχίζει να είναι μαύρο πρόβατο…

Τα χειρότερα για την οικονομία, τον πληθωρισμό, τις τράπεζες είναι εμπρός…
Απαιτούνται αλήθειες….

Πηγή www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.