ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανησυχητικές εξελίξεις στη Λιβύη: Έξαλλο το Κάϊρο από τον βασανισμό Αιγυπτίων από τον GNA – «Η απάντηση θα είναι σφοδρή»

1 min read

Ανησυχητικές είναι οι ειδήσεις που καταφθάνουν από την Λιβύη. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες οι τουρκόφιλοι της Τρίπολης συγκεντρώνουν μεγάλες δυνάμεις έξω από την σύρτη προκειμένου να εξαπολύσουν νέα επίθεση για την κατάληψη της στρατηγικής αυτής πόλης., την στιγμή που η Αίγυπτος υπόσχεται σκληρή απάντηση στο καθεστώς του Σάρατζ για τον βασανισμό Αιγύπτιων πολιτών.

Όπως αναφέρεται η επίθεση είναι θέμα ωρών, κάτι που πιθανά στάθηκε η αιτία για την ξαφνική ακύρωση της επίσκεψης Λαβρόφ και Σοϊγκού στην Άγκυρα.

Αυτό γιατί η Μόσχα έχει διαμηνύσει ότι η Σύρτη συνιστά «κόκκινη» γραμμή για την Ρωσία και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθεί κατάληψή της από τις δυνάμεις της Τρίπολης.

Η προετοιμασία της επίθεσης ίσως στάθηκε αιτία για τους δύο Ρώσους υπουργούς να μην πάνε στην Άγκυρα, καθώς θα ήταν θλιβερό το θέαμα να μάθαιναν από τους Τούρκους ότι η επίθεση στην Σύρτη ήταν έτοιμη να αρχίσει ή ότι έχει ήδη ξεκινήσει.

Την ίδια ώρα το Κάϊρο βράζει από οργή κατά της Τρίπολης, μετά από ένα συμβάν που σημειώθηκε σήμερα.

Δυνάμεις του GNA έπιασαν Αιγύπτιους πολίτες και τους υποχρέωσαν σε εξευτελιστικά βασανιστήρια, κάτι που προκάλεσε την οργή της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Αιγυπτιακής Βουλής Ali Abdel Aal εξέφρασε την οργή του για τον βασανισμό των Αιγύπτιων πολιτών:

«Η Αίγυπτος δεν πρόκειται να δεχθεί την προσβολή αυτή κατά των υπηκόων της από υποστηριζόμενο από την Τουρκία GNA στην Tarhuna και η απάντηση θα είναι σφοδρή», δήλωσε ο Abdel Aal.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.eu.