ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νίπτει τας χείρας της η Ρωσία για τους Κούρδους της Συρίας μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ

1 min read

Να τα βρουν με τη Δαμασκό συστήνει στους Κούρδους της Συρίας η Ρωσία μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την περιοχή.

Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να πάρει τα στρατεύματα του προκαλεί ανησυχία για το μέλλον των Κούρδων.  Η Ουάσιγκτον, η οποία προγραμματίζει να αποσύρει τους 2.000 στρατιώτες της από τη Συρία μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, ζήτησε από τους συμμάχους της να δημιουργήσουν μια «δύναμη παρατηρητών» στη βορειοανατολική Συρία για να εγγυηθούν την ασφάλεια των Κούρδων, οι οποίοι διεξήγαγαν τις χερσαίες μάχες εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, με την υποστήριξη ενός διεθνούς συνασπισμού.

Η Ρωσία απάντησε μέσω του υφυπουργού ΕξωτερικώνΣεργκέι Βερσίνιν ο οποίος στη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο δήλωσε πως «αν δεν υπάρχουν πια ξένα στρατεύματα στη βορειοανατολική Συρία, πιστεύω πως η καλύτερη λύση θα είναι να αρχίσει ένας διάλογος ανάμεσα στους Κούρδους και τη Δαμασκό».

«Οι Κούρδοι αποτελούν τμήμα του πληθυσμού της Συρίας. Ασφαλώς γνωρίζουμε τα προβλήματα ανάμεσα στη Δαμασκό και τους Κούρδους, όμως πιστεύω πως υπάρχει λύση μέσω του διαλόγου», επέμεινε.

Όμως η πρόταση αυτή απορρίφθηκε την Παρασκευή στο Μόναχο από τους εταίρους των ΗΠΑ στους κόλπους του συνασπισμού, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Γερμανία, αφήνοντας να εκκρεμεί το μέλλον των βόρειων ζωνών που ελέγχονται από την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία η Τουρκία θέλει να εξουδετερώσει.

«Η κύρια ανησυχία μας, πριν όπως και μετά την αμερικανική αποχώρηση, είναι η ασφάλεια των συνόρων μας», επανέλαβε στο Μόναχο ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, επαναλαμβάνοντας ότι «οι YPG είναι μια τρομοκρατική οργάνωση».



«Θέλουμε να απαντήσουμε στις ανησυχίες των τούρκων συμμάχων μας, όμως προσέχουμε πολύ ώστε να αποφύγουμε να υποστούν κακομεταχείριση (μετά την αμερικανική αποχώρηση) οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF, η τοπική συμμαχία με επικεφαλής τους Κούρδους που πολεμά εναντίον του Ισλαμικού Κράτους), δίπλα στις οποίες δώσαμε τη μάχη», σχολίασε ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι.

Ο ίδιος υποσχέθηκε πως η αποχώρηση θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και πως η Ουάσιγκτον θα διατηρήσει «δυνατότητες» στην περιοχή.

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί υπογράμμισε σήμερα στον Τύπο πως οι Κούρδοι της Συρίας δεν πρέπει να γίνουν νέα «θύματα» της σύγκρουσης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.