ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νίκη Κεραμέως Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά Πάσχα

1 min read

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε η υπουργός, τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τυχόν παράταση του κλεισίματος των σχολείων θα καθορίσουν οι συστάσεις των ειδικών.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

Υπογράμμισε δε, πως η πολιτεία έχει λάβει πολύ σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απαιτείται να μην υπάρξει καμία χαλάρωση.

«Τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων» είπε η ίδια.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε για πολλοστή φορά πως δεν θα χαθεί ούτε η σχολική ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά.

Στόχος του υπουργείου είναι, όπως τόνισε, οι πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους είναι εφικτό.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως το πότε θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξαρτάται από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους καθώς και μείωση της ύλης θα καθοριστεί «όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί».

«Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους», είπε η κ. Κεραμέως συμπληρώνοντας ότι ο μόνος λόγος για κάτι τέτοιο θα ήταν αν οι ειδικοί έλεγαν ότι δεν επιτρέπουν τον συγχρωτισμό μαθητών σε μια αίθουσα.

«Δεν έχουμε τέτοια δεδομένα», συμπλήρωσε.

Η Εκκλησία συστρατεύεται με την εθνική προσπάθεια 

Σχολιάζοντας την απόφαση της Εκκλησίας να πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και της Κυριακής του Πάσχα, η κ. Κεραμέως τόνισε πως η εκκλησία συστρατεύεται με την εθνική προσπάθεια και εκτιμά τον τρόπο χειρισμού της κρίσης από την κυβέρνηση. 

«Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι η Εκκλησία συμμετέχει έμπρακτα στη μάχη καταπολέμησης του κορωνοϊού», είπε η κ. Κεραμέως.

Δημοσίευση στα Social Media