ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νιγηρία: Αιματηρή επίθεση τζιχαντιστών με οχτώ νεκρούς σε στρατιωτική βάση

1 min read

Οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης στη βορειοανατολική Νιγηρία που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ το Σαββατοκύριακο, κατά τον απολογισμό που δημοσιοποίησε την Τρίτη (4/12) εκπρόσωπος του επιτελείου.

Αμέσως μετά την επίθεση, ένας στρατιωτικός και ένας παραστρατιωτικός έκαναν λόγο για δύο νεκρούς στρατιώτες.

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Αφρική (ΙΚΔΑ), φράξιας της Μπόκο Χαράμ που ορκίζεται πίστη στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), επιτέθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε στρατιωτική βάση στο Μπούνι Γκάρι, απομακρυσμένο χωριό στην Πολιτεία Γιόμπε (βορειοανατολικά) και ενεπλάκησαν σε σφοδρή μάχη με στρατιώτες.

«Οκτώ από τους στρατιώτες μας πλήρωσαν το ύψιστο τίμημα, ενώ πάνω από δέκα τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του στρατού Σάνι Ούσμαν σε γραπτό μήνυμά του προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με αξιωματικό που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, έξι πτώματα μεταφέρθηκαν στη Νταματούρου, την πολιτειακή πρωτεύουσα.

Ένας παραστρατιωτικός που μάχεται στο πλευρό των ενόπλων δυνάμεων εναντίον της Μπόκο Χαράμ ανέφερε από την πλευρά του ότι τα πτώματα οκτώ στρατιωτών μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Νταματούρου.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.