ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νευρική κρίση στην κυβέρνηση -Φοβούνται γιούχες και αποδοκιμασίες στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

1 min read

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται η κυβέρνηση και τα αρμόδια με την δημόσια τάξη στελέχη της, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα εκδηλωθούν μαζικές διαμαρτυρίες κατά των εκπροσώπων της κυβέρνησης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Ηδη τα τελευταία συμβάντα στην Βόρεια Ελλάδα, που βράζει από την Συμφωνία των Πρεσπών, με θύματα των διαμαρτυριών κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Τσίπρα- όπως ο Νίκος Παππάς- έχουν θορυβήσει το επιτελείο της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη, που σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συγκαλέσει ειδική σύσκεψη για το θέμα.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, η παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης στις ευαίσθητες περιοχές βορείως της χώρας, θεωρείται επικίνδυνη αποστολή, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι μεμονωμένοι πολίτες αλλά και οργανώσεις, θα επιχειρήσουν να δώσουν το δικό τους στίγμα στις παρελάσεις, με γιούχες και αποδοκιμασίες εναντίον των στελεχών του Σύριζα. Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΕΛΑΣ που παρακολουθούν την κίνηση και τα μηνύματα που ανταλλάσουν οι πρωταγωνιστές ανάλογων επεισοδίων στο παρελθόν μέσω των social media φοβούνται ότι οι διαμαρτυρίες και οι αποδοκιμασίες θα επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και στα νησιά η την Κρήτη, με την αφορμή της εθνικής επετείου.

Οι πληροφορίες θέλουν την Ελληνική Αστυνομία να έχει τεθεί ήδη σε κατάσταση επιφυλακής, ενώ ενημερώνεται για το πρόγραμμα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να εντοπίσει πού είναι τα πιο επικίνδυνα σημεία.

Οι αποδοκιμασίες σε βάρος του Νίκου Παππά

Τα όσα συνέβησαν χθές με την περιοδεία του Νίκου Παππά στο Κιλκίς και την Βόρεια, έδειξαν οτι η ελπίδα που διατηρούσαν ορισμένοι στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα οτι οι διαμαρτυρίες και η ένταση για την Συμφωνία των Πρεσπών θα εκτονωθούν, διαψεύδονται, αφού η οργή για την Βόρεια Μακεδονία δεν εκτονώνεται. Και ενδεχομένως με την ευκαιρία της εθνικής επετείου θα αναζωπυρωθεί. Ο Νίκος Παππάς μετά τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε στην διάρκεια της περιοδείας του στο Κιλκίς, που προηγήθηκαν της ομιλίας του σε ένα σχεδόν άδειο θέατρο, επέλεξε να αναβάλει την επίσκεψή του στην Βεργίνα, επικαλούμενος την ονομαστική ψηφοφορία στην Βουλή για την τροπολογία Κουντουρά. Οι αντιδράσεις και τα σχόλια που ακολούθησαν ότι ανέβαλε την παρουσία του λόγω των αποδοκιμασιών, τον οδήγησαν στο να επιστρέψει το βράδυ στην Βέροια όπου είχε προγραμματιστεί νέα εκδήλωση. Μόνο που και αυτήν την φορά και παρά τα δρακόντεια μέτρα προστασίας, πολίτες βρέθηκαν στο σημείο και τον αποδοκίμασαν…Εκρηκτική ήταν η ατμόσφαιρα και μέσα στην εκδήλωση αφού παρά το face control μια γυναίκα κατάφερε να εισβάλει μέσα στην αίθουσα και άρχισε να φωνάζει για την «γαλανόλευκη», έως ότου απομακρυνθεί από τους παρευρισκομένους.

Οι προσαγωγές πριν την ομιλία Κουβέλη

Τα αυστηρά μέτρα που θα λαμβάνει πλέον η ΕΛΑΣ κάθε φορά που θα εμφανίζεται στην Βόρεια Ελλάδα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκαν ήδη και από την αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας στις 4 Μαρτίου, όταν προχώρησε σε προληπτικές προσαγωγές στα Γιαννιτσά,πριν από μια εκδήλωση στην οποία θα παρίσταντο ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Ιωάννης Σηφάκης.

Όπως κατήγγειλαν οι πολίτες που προσήχθησαν, άνδρες με πολιτικά τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια τους είχαν κλεισμένους και υπό αστυνομική επιτήρηση για περισσότερους από 2,5 ώρες στο ΑΤ Γιαννιτσών.

Θύμα αποδοκιμασιών και η Γεροβασίλη

Θύμα αποδοκιμασιών έχει πέσει πρόσφατα και η ίδια η υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Με αφορμή την επίσκεψή της στην Πτολεμαΐδα για την ορκωμοσία των αποφοίτων της Σχολής Πυροσβεστικής, η Ολγα Γεροβασίλη βρέθηκε αντιμέτωπη με διαμαρτυρίες πολιτών. Μάλιστα παρά το γεγονός οτι η αστυνομία είχε αποκλείσει τους διαδηλωτές σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της εκδήλωσης, σημειώθηκαν επεισόδια και στην σύγκρουση διαμαρτυρόμενων με τα ΜΑΤ τρυματίστηκε κει ένα πολίτης που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Είναι όλοι ακροδεξιοί…

Μόνιμη επωδός των κυβερνητικών στελεχών για τις αποδοκιμασίες των πολιτών είναι ότι ανήκουν σε περιθωριακές ομάδες ακροδεξιάς ιδεολογίας. Αυτό δήλωσε για τα επεισόδια στην Πτολεμαΐδα η Ολγα Γεροβασίλης: «Πρόκειται για ακραίους κύκλους, που κινούνται με βάση ένστικτα τα οποία δεν είναι συμβατά με τη δημοκρατία. Επιτέθηκαν στην αστυνομία και έγινε σύγκρουση, στοχευμένη, προαποφασισμένη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο λαός της Πτολεμαΐδας, ο λαός της Κοζάνης τους γύρισε την πλάτη».

Αυτό δήλωσε και χθές ο Νίκος Παππάς: «Οι ακρότητες οι οποίες συμβαίνουν αφορούν ένα διαρκώς μειούμενο κομμάτι του πληθυσμού, για να μην πω περιθωριακό.. Χθες, έξω από τη συγκέντρωση ήταν 20-30 άτομα που φώναζαν το σύνθημα “Αλήτες, προδότες πολιτικοί”. Αυτό είναι ένα φασιστικό σύνθημα και θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν και την πρακτική των αντισυγκεντρώσεων και αυτό το σύνθημα».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.