ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέος ΚΟΚ: Αυστηρότερος για τις επικίνδυνες παραβάσεις Τι αλλάζει με τις πινακίδες

1 min read

Σχέδιο νόμου για το κυρωτικό πλαίσιο του ΚΟΚ με σκοπό να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές για τις επικίνδυνες παραβάσεις προωθεί το υπουργείο Μεταφορών όπως δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές Κ. Παπαδόπουλος. Στις παραβάσεις αυτές στις οποίες οφείλονται τα πιο σοβαρά δυστυχήματα, περιλαμβάνονται η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και οι αντικανονικές προσπεράσεις.

Πριν τα Χριστούγεννα

«Αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να εξαλειφθούν γιατί στοιχίζουν ζωές και προκαλούν βαρύτατους τραυματισμούς με μεγάλο κόστος στην κοινωνία, αλλά και στην οικονομία. Ταυτόχρονα, «απενοχοποιείται το αυτοκίνητο», καθώς δεν θα αφαιρούνται πινακίδες για συγκεκριμένες παραβάσεις, στις οποίες η ευθύνη βαρύνει τον οδηγό. Δεν θα τιμωρείται όλη η οικογένεια με την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, αν ένα μέλος της κάνει την παράβαση. Το νέο σχέδιο νόμου για το κυρωτικό πλαίσιο του Κώδικα προβλέπεται να τεθεί σε διαβούλευση πριν από τα Χριστούγεννα και όλες αυτές οι προβλέψεις θα λάβουν την τελική τους μορφή, αφού αξιολογηθούν όλες οι προτάσεις».

Οσον αφορά στην υπόσχεση της κυβέρνησης για μηδενικό ΦΠΑ στα κράνη, ακόμα είναιστο στάδιο της… εξέτασης σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.