ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέοι παραλογισμοί Ακάρ: Η Ελλάδα είναι επεκτατικό κράτος – Εφηύρε τον νεοοθωμανισμό για να «καλύψει» τη δική της Μεγάλη Ιδέα

1 min read

Κατά τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας, οι Έλληνες και όχι οι Τούρκοι προκαλούν και δυναμιτίζουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Μιλώντας στα εγκαίνια της Έκθεσης Άμυνας, Αεροδιαστημικής και Διαστημικής Βιομηχανίας SAHA EXPO, ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar είπε:

«Ενώ προσεγγίζουμε τα προβλήματα με ειρηνικές λύσεις, ορισμένοι γνωστοί Έλληνες πολιτικοί επινόησαν ένα δόγμα που το ονόμασαν Νέο-οθωμανισμό για να καλύψουν τα δικά τους όνειρα της Μεγάλης Ιδέας. Κατηγορούν την Τουρκία για επεκτατισμό. Αυτή που πραγματικά επεκτείνεται είναι η ίδια η Ελλάδα, που έχει μπει στη μύτη μας από την ημέρα που ιδρύθηκε και συνεχώς προκαλεί και απειλεί την Τουρκία».
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι «πάντα σεβόμασταν τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των γειτόνων μας και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Ο μοναδικός μας στόχος είναι να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια της χώρας και του έθνους μας. Η προσδοκία μας από τους γείτονές μας είναι να συμπεριφέρονταi με λογική και σύνεση και να σέβονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στη βάση του διεθνούς δικαίου. Παρά τις προκλητικές ενέργειες και ρητορικές, εμείς καταβάλλουμε πάντα μεγάλες προσπάθειες για να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους του διαλόγου με τη γείτονά μας Ελλάδα και πάντα τείνουμε το χέρι μας στην ειρήνη για τη σταθερότητα στην περιοχή μας, ενώ προσεγγίζουμε τα προβλήματα προσπαθώντας να βρούμε ειρηνικές λύσεις».
Ο Hulusi Akar συνέχισε τονίζοντας ότι «αυτοί οι πολιτικοί, με τις δηλώσεις τους, προκαλούν μεγάλη ζημιά στον ελληνικό λαό. Επίσης σαμποτάρουν και καταστρέφουν το δρόμο προς την ειρήνη και τον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών. Παρά τις θέσεις των Ελλήνων πολιτικών που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ούτε με τα μαθηματικά, τη λογική και τους νόμους, εμείς εξακολουθούμε υπό την ηγεσία του προέδρου μας να προσπαθούμε για την ειρήνη και την ευημερία, όπως και στο να καταστήσουμε το Αιγαίο και τη Μεσόγειο μία θάλασσα φιλίας, όπου όλος ο πλούτος τους θα μοιραστεί δίκαια. Παρόλα αυτά…».

Δεν επιτρέψαμε και δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα

Ο Hulusi Akar συνέχισε λέγοντας ότι «όσοι καυχιούνται που μεταφέρουν τα διμερή μας προβλήματα σε διεθνές επίπεδο και πιστεύουν ότι θα σφετεριστούν τα δικαιώματά μας ζητώντας βοήθεια αλλονών, θα πρέπει να ξέρουν πολύ καλά ότι δεν έχουμε ποτέ επιτρέψει, ούτε πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός, ούτε επιβολές στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας.
Όπως στην ιστορία… Αν η Ελλάδα καταφέρει να βλέπει την Τουρκία όχι ως απειλή, αλλά ως μία ισχυρή, αξιόπιστη και αποτελεσματική σύμμαχο, τότε θα είναι μεγάλο κέρδος και για τη χώρα μας, και για την περιοχή μας και για το ΝΑΤΟ. Οι συμφωνίες για τα σιτηρά και τους αιχμαλώτους είναι τα δύο πρόσφατα απτά παραδείγματα του τι μπορεί να κάνει η Τουρκία».

Θα κατασκευάσουμε τα δικά μας αεροσκάφη και τανκ

«Με τέτοια εμπειρία που έχουμε αποκτήσει στην αμυντική βιομηχανία», είπε ο Akar, «πολλά ζητήματα που κάποτε ήταν όνειρο έγιναν πραγματικότητα σήμερα, ευτυχώς. Είμαστε πλέον μια χώρα που μπορεί τώρα να κατασκευάσει το δικό της τουφέκι, τις δικές βόμβες, το δικό της μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV και SIHA, τους δικούς της πυραύλους και τα δικά της ελικόπτερα και πλοία.
Ελπίζω να γίνουμε μια από τις χώρες που θα παράγει και τα δικά της μαχητικά αεροσκάφη και άρματα μάχης το συντομότερο δυνατό. Θα το καταφέρουμε. Θα φτιάξουμε τα δικά μας αεροσκάφη, θα κατασκευάσουμε τα δικά μας τανκ. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε, θα τα καταφέρουμε».

Η Τουρκία ικανοποιεί τις αμυντικές ανάγκες και φίλων χωρών

«Είμαστε τώρα σε θέση να ανταποκριθούμε όχι μόνο στις δικές μας ανάγκες αλλά και στις αμυντικές ανάγκες ακόμη και των φιλικών και συμμάχων χωρών, ιδιαίτερα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, του Αζερμπαϊτζάν και της Λιβύης.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είμαστε μεγάλοι και δυνατοί.
Ο δρόμος της Τουρκίας περνά μέσα από την οικονομική και τεχνολογική ανεξαρτησία. Επομένως, το Εθνικό Τεχνολογικό Κίνημα που ξεκίνησε ο πρόεδρός μας είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας και το μέλλον μας», ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας.

Η Τουρκία εμπνέει εμπιστοσύνη

Καταλήγοντας ο Hulusi Akar ανέφερε ότι «η Τουρκία έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης παγκοσμίως με τις εφευρέσεις που έχει κάνει στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, καθώς και με τις πολυδιάστατες σχέσεις που έχει δημιουργήσει με άλλες χώρες, υπό την ηγεσία του προέδρου μας, αλλά δυστυχώς το φάσμα των κινδύνων και των απειλών έχει διευρυνθεί εναντίον της Τουρκίας.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η Τουρκία, η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις ενεργώντας της real politic και προληπτικά απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, αποτελεί χώρα που παρέχει σταθερότητα και εμπνέει εμπιστοσύνη στην περιοχή και τη γεωγραφία της».

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.