ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέο «χαστούκι» Μακρόν σε Ερντογάν: Εκτός νόμου τίθενται οι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία

1 min read

Εκτός νόμου τίθενται οι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία – Σαφές μήνυμα έστειλε ο Εμανουέλ Μακρόν στην Τουρκία, αναφορικά με τη στάση της στην Ανατολική Μεσόγειο 

Εκτός νόμου πρόκειται να θέσει η Γαλλία την τουρκική εθνικιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανάν.

Η διάλυση της εθνικιστικής τουρκικής οργάνωσης, θα ανακοινωθεί την Τετάρτη κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο Σάββατο, άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο της γενοκτονίας και το Εθνικό Κέντρο Αρμενικής Μνήμης στη Ντεσέν της Λυών, γράφοντας συνθήματα υπέρ της Τουρκίας.

Στο μνημείο και το κτήριο, που απέχουν μεταξύ τους μόνο μερικά μέτρα, άγνωστοι έγραψαν τα αρχικά «RTE», από το όνομα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «Γκρίζοι Λύκοι» και υβριστικές φράσεις.

Μακρόν σε Ερντογάν: Η Τουρκία να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες κατά της Ευρώπης

Στο μεταξύ, μήνυμα κατά της τουρκικής προκλητικότητας έστειλε ο Εμανουέλ Μακρόν, εν μέσω της αντιπαράθεσης με την Αγκυρα, εκπέμποντας, παράλληλα και «σήμα» αποκλιμάκωσης της έντασης των τελευταίων εβδομάδων με τον μουσουλμανικό κόσμο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Al Jazeera, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η πολιτική της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο ήταν ιδιαίτερα επιθετική απέναντι στην Κύπρο και στην Ελλάδα, δύο ευρωπαϊκές χώρες.

«Στηρίζουμε την κυριαρχία της Ευρώπης. Υπενθυμίζω τα γεγονότα για να σας εξηγήσω, ωστόσο ποτέ δεν εκφράστηκα με προκλητικό τρόπο ενάντια στην Τουρκία και στην ηγεσία της. Πιστεύω πάντως πως οφείλουμε να μην αποδεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα, όπως προσπαθεί να τα επιβάλει ο Τούρκος πρόεδρος μέσω της στρατηγικής του», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Παράλληλα, ο Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε ότι επιθυμία της Γαλλίας είναι να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης και υπογράμμισε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρέπει να σεβαστεί τόσο τη Γαλλία όσο και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Εγώ θεωρώ πως όταν είμαστε σύμμαχοι, όταν είμαστε φίλοι, πρέπει να λέμε την αλήθεια και να θέτουμε τα όριά μας. Ποια είναι η επιθυμία μας; Η αποκλιμάκωση, να μας σεβαστεί η Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος να σεβαστεί τη Γαλλία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις αξίες της, να μην ψεύδεται, να μην προσβάλλει. Θα ήταν κάτι το εξαιρετικό και πιστεύω πως είναι το ελάχιστο. Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος θα πρέπει να σταθεί στο ύψος της Ιστορίας της χώρας του και να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες κατά της Ευρώπης. Αυτή είναι η θέση μου».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.