ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέο σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, όταν ρωσικά μαχητικά Su-30SM προχώρησαν σε διαδοχικές εικονικές προσβολές εναντίον ολλανδικής φρεγάτας

1 min read

Νέο σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, όταν ρωσικά μαχητικά Su-30SM προχώρησαν σε διαδοχικές εικονικές προσβολές εναντίον της ολλανδικής φρεγάτας HNLMS Evertsen επί 5 ώρες!

Τα ρωσικά  μαχητικά προκάλεσαν «μια επικίνδυνη κατάσταση» κοντά σε ένα ολλανδικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας.

Η ανακοίνωση των Ολλανδών

Οι Ολλανδοί σε κατάσταση πανικού ανακοίνωσαν πως οι Ρώσοι προχώρησαν σε εκτεταμένο ηλεκτρονικό πόλεμο ενώ τα ρωσικά μαχητικά πετούσαν διαρκώς πολύ επικίνδυνα και πολύ χαμηλά περνώντας ξυστά από τη φρεγάτα ακόμη και στα διεθνή χωρικά ύδατα.

Η επίθεση των ρωσικών μαχητικών ξεκίνησε στις 3:30 PM τοπική ώρα και συνεχίστηκε μέχρι τις 8:30 PM.

Οι Ολλανδοί καταγγέλλουν ότι τα ρωσικά μαχητικά ήταν οπλισμένα με βόμβες και αντιπλοϊκούς πυραύλους προχωρώντας σε εικονικές προσβολές.

Ο πλοίαρχος της ολλανδικής φρεγάτας HNLMS Evertsen τόνισε πως:

«Δεν υπήρχε κανένας λόγος για τόση επιθετική συμπεριφορά από την πλευρά της Μόσχας. Βρισκόμασταν στα διεθνή χωρικά ύδατα.

Οι Ρώσοι προχώρησαν σε εικονικές προσβολές για ώρες επιδεικνύοντας ανεύθυνη και μη ασφαλή συμπεριφορά. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όσα έκαναν.

Η συμπεριφορά της Μόσχας αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος. Θα προχωρήσουμε σε διάβημα εναντίον της Ρωσίας.

Την προηγούμενη βδομάδα, ρωσικό πολεμικό πλοίο προχώρησε σε προειδοποιητικά πυρά κατά αντιτορπιλικού του Βρετανικού Ναυτικού, το οποίο, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, παραβίασε τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα στη Μαύρη Θάλασσα.

Στρατιωτική άσκηση Sea Breeze

Τις τελευταίες μέρες το θερμόμετρο ανεβαίνει στη Μαύρη Θάλασσα καθώς ξεκίνησε η ετήσια στρατιωτική άσκηση Sea Breeze του ΝΑΤΟ. Η ετήσια στρατιωτική αυτή άσκηση ξεκίνησε τη Δευτέρα στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, με το ρωσικό ναυτικό να παρακολουθεί την κίνηση των συμμετεχόντων πλοίων.

Μάλιστα, η Ρωσία πραγματοποίησε εκπαίδευση ανίχνευσης στόχων για να δοκιμάσει την ετοιμότητα των συστημάτων αεράμυνας της S-400 που αναπτύχθηκαν στην Κριμαία.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια θαλάσσια περιοχή, την περασμένη εβδομάδα, ρωσικό πολεμικό πλοίο προχώρησε σε προειδοποιητικά πυρά κατά αντιτορπιλικού του Βρετανικού Ναυτικού.
Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, το βρετανικό σκάφος παραβίασε τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα στη Μαύρη Θάλασσα.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.