ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέο σενάριο για “ψαλίδι” μόνο στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ – Τι άλλο εξετάζεται

1 min read

Δύο σενάρια για τις περικοπές στις συντάξεις από την 1 Ιανουαρίου 2019 βρίσκονται στο τραπέζι της κυβέρνησης και των δανειστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” ένα από τα σενάρια προβλέπει εφαρμογή της περικοπής κατά 18% μόνο για τις κύριες συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.

Το άλλο σενάριο θέλει μειώσεις που δεν θα είναι στο 18%, αλλά 5%,8% ή 9% για όλους.

Στην πρώτη περίπτωση οι χαμένοι του μέτρου θα είναι όσοι λαμβάνουν συντάξεις άνω των 1000 ευρώ , ενώ στη δεύτερη όλοι αλλά με μικρότερες απώλειες.

Το θέμα των περικοπών στις συντάξεις είναι το μεγαλύτερο αγκάθι που έχει μπροστά του το Μέγαρο Μαξίμου στον δρόμο προς τις κάλπες. Για αυτό και μετά τα πρώτα αρνητικά μηνύματα που εισέπραξε από τους δανειστές για το ενδεχόμενο ακύρωσης μέτρου, αναζητά εναλλακτικά σενάρια που θα περιορίσουν το πολιτικό κόστος που φέρνει η επιβολή του.

Σε περίπτωση που προκριθεί το πρώτο σενάριο για περικοπή των κύριων συντάξεων άνω των 1000 ευρώ , η κυβέρνηση σκοπεύει να ισχυριστεί ότι προστατεύει τους χαμηλούς συνταξιούχους που αποτελούν και το μεγαλύτερο πλήθος, ενώ στο δεύτερη περίπτωση ότι περιορίστηκαν οι απώλειες .

Αυτή τη στιγμή πάντως οριστικές αποφάσεις δεν υπάρχουν και όπως έδειξε η άμεση διάψευση από τους δανειστές του τηλεγραφήματος του ΑΠΕ ότι έχουν συμφωνήσει στην ακύρωση του μέτρου, η κυβέρνηση δύσκολα θα αποφύγει να πιει το πικρό ποτήρι των περικοπών , οι οριστικές αποφάσεις για τις οποίες αναδεικνύονται σε καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων τους επόμενους μήνες στη χώρα.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση