ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέο ρεκόρ στους θανάτους από αλκοόλ κατέγραψε το Ηνωμένο Βασίλειο

1 min read

«Η έρευνα δείχνει σταθερά ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει δημιουργήσει συνθήκες για περισσότερους ανθρώπους να πίνουν πιο πολύ και πιο συχνά από το συνηθισμένο» τονίζει η φιλανθρωπική οργάνωση Alcohol Change.

Την υψηλότερη ετήσια αύξηση του αριθμού των θανάτων που σχετίζονται άμεσα με την κατανάλωση αλκοόλ κατέγραψε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσίευσε το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) την Τρίτη, 8.974 θάνατοι«από ειδικές αίτιες σχετικές με το αλκοόλ» καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2020.

Ο αριθμός των θανάτων είναι αυξημένος κατά 18,6% σε σύγκριση με το 2019 και είναι η μεγαλύτερη άνοδος από το 2001, έτος που άρχισε να παρακολουθεί η ONS τα δεδομένα.

Τα θλιβερά στοιχεία δείχνουν ότι μεταξύ 2012 και 2019, ο αριθμός των θανάτων λόγω αλκοόλ παρέμεινε σταθερός, αλλά πέρυσι σημειώθηκε «στατιστικά σημαντική άνοδος».

Ενώ η Σκωτία και η Ιρλανδία είχαν την υψηλότερη θνησιμότητα, με 21,5 και 19,6 θανάτους ανά 100.000 άτομα αντίστοιχα και τα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσαν αύξηση στα ποσοστά θανάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ.

Σχεδόν το 78% αυτών των θανάτων προκλήθηκαν από αλκοολική ηπατική νόσο(αλκοολική κίρρωση ή αλκοολική ηπατοπάθεια) ενώ υπάρχουν «πολλοί περίπλοκοι παράγοντες» που πρέπει να αναλυθούν κατά την εξέταση των δεδομένων και είναι ακόμη πολύ νωρίς για βιαστικά συμπεράσματα σχετικά με πιθανές συνδέσεις μεταξύ της πανδημίας και της αύξησης των θανάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ.

Ωστόσο, δεδομένα της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας δείχνουν ότι τα πρότυπα κατανάλωσης έχουν αλλάξει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με το αλκοόλ να είναι «ένας παράγοντας που συμβάλλει στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στους θανάτους».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.