ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέο ράπισμα κατά Μπάιντεν Ο ισχυρισμός του προέδρου των ΗΠΑ Αμφισβητούν ανοιχτά τα περί «γενοκτονίας» στην Ουκρανία!

1 min read

Ο ισχυρισμός του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία διέπραξε γενοκτονία στην Ουκρανία δεν υποστηρίχθηκε από τις κατασκοπευτικές υπηρεσίες της χώρας, προκαλώντας ανησυχία στους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, όπως αποκαλύπτουν μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο ισχυρισμός περί γενοκτονίας «δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί από στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ», ανέφερε το NBC News την Παρασκευή επικαλούμενο ανώτερα κυβερνητικά στελέχη.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο επικαλέστηκε μάλιστα δύο αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δήλωσαν ότι ο ισχυρισμός του Μπάιντεν «κατέστησε πιο δύσκολο για την υπηρεσία να κάνει αξιόπιστα τη δουλειά της», επιμένοντας ότι εναπόκειται στο υπουργείο να καθορίσει επίσημα την πιθανή διάπραξη γενοκτονίας ή άλλων εγκλήματων πολέμου.

«Η γενοκτονία περιλαμβάνει την καταστροφή μιας εθνοτικής ομάδας ή έθνους και, μέχρι στιγμής, δεν είναι αυτό που βλέπουμε», σημείωσε επίσης ανώνυμος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, που επικαλείται το NBC.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν αρνήθηκε επίσης να χρησιμοποιήσει τον όρο «γενοκτονία».

«Με βάση αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα, έχουμε δει φρικαλεότητες, έχουμε δει εγκλήματα πολέμου. Δεν έχουμε δει ακόμη ένα επίπεδο συστηματικής στέρησης της ζωής του ουκρανικού λαού που να ανέρχεται στο επίπεδο της γενοκτονίας», είπε ο Σάλιβαν στους δημοσιογράφους. «Αλλά, και πάλι, αυτό είναι κάτι που θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε».

Σε μια περαιτέρω ενίσχυση της επίθεσης της Ουάσιγκτον κατά της Μόσχας για τη στρατιωτική της επιχείρηση κατά του υποστηριζόμενου από τη Δύση Κιέβου, ο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ότι διέπραξε γενοκτονία στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια ομιλίας πολιτικής την περασμένη Τρίτη που απέδιδε την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου στη χώρα του στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας…

Ο Μπάιντεν κατηγόρησε περαιτέρω τη Μόσχα ότι «προσπαθεί να εξαλείψει την ιδέα ακόμη και να είναι κάποιος Ουκρανός».

Οι δηλώσεις του έγιναν μετά τον ισχυρισμό του Κίεβου ότι τα ρωσικά στρατεύματα σκότωναν αμάχους στην Μπούτσα και σε άλλες πόλεις κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Η Μόσχα, ωστόσο, αρνείται ότι οι δυνάμεις της ήταν υπεύθυνες για τους θανάτους αμάχων στην Μπούτσα  ή αλλού στην Ουκρανία, επιμένοντας ότι το Κίεβο διεξήγαγε μια συκοφαντική εκστρατεία εναντίον της.

Σε κάθε περίπτωση, η συνεχής διάψευση του Τζο Μπάιντεν ακόμα και από ΜΜΕ που παραδοσιακά στηρίζουν τους δημοκρατικούς, προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.