ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέο περιστατικό με επίθεση σκύλου: Πίτμπουλ τραυμάτισε 11χρονη στην Αριδαία

1 min read

Επίθεση από πιτ μπουλ δέχτηκε ένα 11χρονο κορίτσι στις 8 Νοεμβρίου στο δημοτικό στάδιο Αριδαίας.

Το ανήλικο κορίτσι βρισκόταν μέσα στο γήπεδο όταν δέχτηκε επίθεση από τον σκύλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια και στα χέρια.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία τέσσερις μέρες μετά και σχηματίσθηκε δικογραφία.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Το πιτ μπουλ έχει τεθεί υπό περιορισμό μέχρις ότου γίνει ο κτηνιατρικός έλεγχος.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε με τραύματα στα χέρια και στα πόδια, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας και κατόπιν στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας.

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ιδιοκτήτη σκυλιού ράτσας πιτ μπουλ, το οποίο επιτέθηκε σε 11χρονο κοριτσάκι.

Επίθεση σε 9χρονο το μεσημέρι της Τετάρτης (13/11) στις Σέρρες

Στο νοσοκομείο, με θλαστικά τραύματα, νοσηλεύεται το 9χρονο αγοράκι, το οποίο δέχτηκε επίθεση από τρία σκυλιά έξω από την πόλη των Σερρών, το μεσημέρι της Τετάρτης (13/11).

Την ίδια ώρα, ελεύθεροι αφέθηκαν πατέρας και γιος, οι οποίοι συνελήφθησαν για την επίθεση που δέχθηκε 9χρονο αγοράκι από σκυλιά, ράτσας Cane Corso (κάνε κόρσο), στην πόλη των Σερρών.

Με προφορική εντολή, ο εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους ορίζοντας ρητή δικάσιμο, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να ολοκληρωθεί η δικογραφία με την προσθήκη καταθέσεων, κτηνιατρικών εξετάσεων κ.ά.

Παράλληλα, επιβλήθηκαν εις βάρος τους οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις που συνδέονται με τη (μη) τήρηση των όρων φύλαξης των ζώων και τις προκληθείσες σωματικές βλάβες.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, ύστερα από μήνυση για σωματική βλάβη από αμέλεια, που κατέθεσε εναντίον τους η μητέρα του 9χρονου.

Ο 49χρονος πατέρας φέρεται ως ιδιοκτήτης των τριών σκύλων, ενώ ο 24χρονος γιος του φαίνεται πως ήταν αυτός που άνοιξε την πόρτα του κτήματος απ’ όπου βγήκαν τα σωματώδη ζώα.

Στο μεταξύ, το αγοράκι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών. «Το παιδί είναι σε καλή κατάσταση. Φέρει θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και στα πόδια. Οι γιατροί είναι καθησυχαστικοί και εκτιμούμε ότι θα βγει γρήγορα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Αθανάσος Ματάκος.

Φωτογραφίες του 9χρονου μέσα από το νοσοκομείο αποτυπώνουν την άγρια επίθεση που δέχτηκε από τα τρία σκυλιά.

Σοκάρει η εικόνα του 9χρονου που δέχθηκε επίθεση από σκυλιά

Ο 24χρονος υποστήριξε ότι προσπάθησε να ηρεμήσει τα σκυλιά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και ότι δάγκωσαν και τον ίδιο. Η μητέρα του 9χρονου, η οποία άκουσε τα γαβγίσματα και βγήκε έξω, είπε ότι η ίδια και το παιδί χρειάστηκε να καταφύγουν σε σπίτι για να προστατευτούν.

Σοκάρει η μητέρα του 9χρονου: Τα σκυλιά πετσόκοψαν το παιδί μου

Τα όσα διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (13/11) περιγράφει η μητέρα του παιδιού, που δέχτηκε επίθεση από σκύλους, στις Σέρρες.

Δύο σκυλιά δάγκωσαν τον 9χρονο στο κεφάλι, τον μηρό και τη γάμπα, ενώ η μητέρα του άκουσε τις φωνές από το μπαλκόνι και έτρεξε να το σώσει.

«Το παιδί μου επειδή τα είδε, γιατί είναι πολύ μεγαλόσωμα σκυλιά, κρύφτηκε στις καλαμιές και ο γιος του του λέει: ‘μην κρύβεσαι’, λέει, ‘βγες, έλα να γνωρίσεις τα σκυλιά’. Και βγαίνει το παιδί μου και πάει να περπατήσει και του όρμησαν και αυτοί κάθονταν και έβλεπαν και δεν μπορούσαν να τραβήξουν τα σκυλιά», περιγράφει η μητέρα του αγοριού στον Alpha.

Στη συνέχεια, εξηγεί: «Πήγα εγώ και άνοιξα το στόμα του σκύλου για να βγάλω το πόδι του παιδιού μου. Το παιδί είναι πετσοκομμένο, πετσοκομμένο. Ούτε κεφάλι του έχουν αφήσει, ούτε πόδια, ούτε γάμπα, τίποτα δεν του έχουν αφήσει. Όχι γρατζουνιές, φαίνονται τα οστά».

Το αγόρι νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και η οικογένειά του κατέθεσε μήνυση σε βάρος του ιδιοκτήτη των σκύλων, που αρχικά συνελήφθησαν με τον γιο του και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη από αμέλεια. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας διοικητικό πρόστιμο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 24χρονος γιος του 49χρονου ιδιοκτήτη, άνοιξε την πόρτα του κτήματος που έχουν, με αποτέλεσμα να βγουν έξω τα σκυλιά και να δαγκώσουν τον 9χρονο, που εκείνη την ώρα επέστρεφε από το σχολείο, στο αριστερό πόδι και στο κεφάλι.

Ο 24χρονος υποστήριξε ότι προσπάθησε να ηρεμήσει τα σκυλιά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και ότι δάγκωσαν και τον ίδιο. Η μητέρα του 9χρονου, η οποία άκουσε τα γαβγίσματα και βγήκε έξω, είπε ότι η ίδια και το παιδί χρειάστηκε να καταφύγουν σε σπίτι για να προστατευτούν.

Τα σκυλιά είχαν βιβλιάριο υγείας, ενώ παραγγέλθηκε κτηνιατρική εξέταση για λύσα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.