ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέο «όχι» για άδεια στον Κουφοντίνα από τον Εισαγγελέα του Βόλου

1 min read

Παρά το γεγονός ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας η εφαρμογή του οποίου άρχισε σήμερα, του παρέχει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας

Ακόμη μια εισαγγελική πρόταση και μάλιστα μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα έρχεται να προτείνει και πάλι τη μη χορήγηση της 7ης κατά σειρά άδειας στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν.

Η εισαγγελέας του Βόλου Μαρία- Σοφία Βαΐτση, παρά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, θα προτείνει μέσα στις επόμενες μέρες τη μη χορήγηση της 7ης άδειας στον Λουκά της 17Ν, παρά το γεγονός ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας η εφαρμογή του οποίοι άρχισε σήμερα, του παρέχει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας.

Το εισαγγελικό σκεπτικό βασίζεται στο ότι ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια δεν έχει μεταμεληθεί για τις στυγερές δολοφονίες της οργάνωσης, προσφέρει ηθική συμπαράσταση σε αλληλέγγυους που προβαίνουν σε δολιοφθορές για υποστήριξη του αιτήματός του και σε κάθε περίπτωση δεν έχει δείξει δείγματα μεταμέλειας.

Ο εισαγγελέας μνημονεύει ακόμα και την προκλητική βόλτα Κουφοντίνα στο Σύνταγμα, σε προηγούμενη άδειά του, εκεί που είχε πέσει νεκρός ο άτυχος Αξαρλιάν.

Την τελική απόφαση θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο.

Πάντως είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο εισαγγελέας του Βόλου είναι και πάλι αρνητικός παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία προκλήθηκε από την αναίρεση που άσκησε η έως χθες Εισαγγελέας του Ξένη Δημητρίου κατά προηγούμενης αρνητικής απόφασης της δικαιοσύνης να δώσει άδεια στον Κουφοντίνα.

Την αναίρεση Δημητρίου που έχει προκαλέσει θύελλα επικρίσεων επικύρωσε το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου με πρόεδρο την επιλεγείσα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νέα εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δήμητρα Κοκοτίνη, η οποία μετά την άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να υπογράψει το σχετικό διάταγμα δεν θα αναλάβει καθήκοντα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Δημοσίευση στα Social Media