ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέο μέτωπο εναντίον της Δύσης ανοίγει το Ιράν με την εκτέλεση πολίτη βρετανικής καταγωγής με την κατηγορία της κατασκοπείας

1 min read

Νέο μέτωπο εναντίον της Δύσης ανοίγει το Ιράν με την εκτέλεση Ιρανού πολίτη βρετανικής καταγωγής. Παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας το ιρανικό καθεστώς εκτέλεσε τον Αλιρεζά Ακμπαρί, αφού τον καταδίκασε σε θάνατο, με συνοπτικές διαδικασίες, με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Βρετανίας.


«Μαθαίνουμε ότι το Ιράν αψήφησε τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και πραγματοποίησε άλλη μία εκτέλεση. Τα κρατικά μέσα αναφέρουν ότι εκτελέστηκε ο Βρετανό- Ιρανός πολίτης Αλιρέζα Ακμπάρι» μεταδίδει το δελτίο του CNN.

Χωρίς καμία απόδειξη η δίκη το Ιράν αφαίρεσε άλλη μία ζωή. Ο Ακμπάρι ήταν πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας του Ιράν που ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο για πάνω από μια δεκαετία.

Συνελήφθη πριν από περίπου τρία χρόνια με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Βρετανίας, κατηγορία που είχε αρνηθεί επίμονα.

«Ειδοποίησαν την οικογένεια του νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι οι αρχές σκόπευαν να τον εκτελέσουν. Τους είπαν ότι μπορούν να τον επισκεφθούν μία τελευταία φορά και ότι θα μεταφερθεί στην απομόνωση. Αυτά είναι τα τυπικά βήματα που ακολουθεί το καθεστώς πριν εκτελέσει κάποιον» αναφέρει το CNN.

H οικογένειά του και το υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισαν να μην δημοσιοποιήσουν την υπόθεσή του για να μην προκαλέσουν το αυταρχικό καθεστώς.

Η Βρετανία χαρακτήρισε βάρβαρη την εκτέλεση και δήλωσε ότι η ενέργεια αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη.

Το καθεστώς των μουλάδων έχει εκτελέσει συνολικά 17 άτομα που πίστευε ότι συνδέονταν με τις διαδηλώσεις για τη μαντήλα.

Η τελευταία ποινή του θανάτου δι’ απαγχονισμού πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε δύο άνδρες που κατηγορήθηκαν για τον θάνατο αξιωματούχου ασφαλείας στη διάρκεια διαδηλώσεων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.