ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέο Μπαράζ προκλήσεων από την Άγκυρα  στο Αιγαίο

1 min read

Στη στρατηγική της καθημερινής έντασης που έχει επιλέξει η Άγκυρα, η Αθήνα απαντά με τη στρατηγική των συμμαχιών.

Ξεκάθαρο μήνυμα πως καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη στέλνει η Αθήνα στην Άγκυρα καθώς καθημερινά πλέον ο Ταγίπ Ερντογάν πολώνει το κλίμα την ίδια στιγμή που Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ καλούν την Τουρκία να απέχει από κινήσεις που προκαλούν εντάσεις.

H Άγκυρα ρίχνει όλα τα θέματα στο τραπέζι προσπαθώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα. Αμφισβητεί ανοιχτά πλέον την κυριαρχία σε 14 ελληνικά νησιά, ενώ ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου προσπαθεί να ανοίξει παράθυρο διαλόγου με την Αθήνα εκτοξεύοντας απειλές φανερά ενοχλημένος και από την αλλαγή της στάσης των ίσων αποστάσεων από την Γερμανία.

«Θα είμαστε υπέρ του δικαίου ή εναντίον του. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όταν πρόκειται για την εθνική της ασφάλεια η Τουρκία δεν δέχεται καμία πολεμική. Κανείς δεν μπορεί να αστειεύεται με την Τουρκία για θέματα εθνικής ασφαλείας» ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Η Ελλάδα έχει μαζί της το διεθνές δίκαιο και δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω στα κυριαρχικά της δικαιώματα τόνισε ο Νίκος Δένδιας από την Σερβία, όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Βούσιτς και τον Σέρβο ομόλογό του.

«Παραμένουμε αμετακίνητοι στην προάσπιση των δικαιωμάτων μας που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο ,τα δικαιώματα μας από το Δίκαιο της Θάλασσας και τα δικαιώματα μας από την Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών» υπογράμμισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

«Βαπτίζουν» την Ψέριμο τουρκική

Σε παραφροσύνη βρίσκονται και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κω, την Ψεριμο και την Αστυπάλαια.

«Οι Ευρωπαίοι δώσανε «αέρα» στον Μητσοτάκη, ο οποίος κάνει σόου. Μόλις επέστρεψε στη χώρα του, επισκέφθηκε τα νησιά που στρατιωτικοποιήθηκαν κατά της Τουρκίας» ανέφερε η «Χουριέτ».

Μεγάλα τουρκικά ενημερωτικά δίκτια ακολουθώντας την γραμμή Ερντογάν καλούν τους Τούρκους πολίτες να μην κάνουν διακοπές στα ελληνικά νησιά, ενώ αμφισβητούν ευθέως και ότι η Ψέριμος είναι ελληνική.

«Αυτά εδώ είναι τα νησιά στα οποία έβαλαν στρατό παράνομα και ασχολούνται με το τι κάνει η Τουρκία. Φέτος μην πάτε διακοπές εκεί. Ξοδέψτε τα λεφτά σας στην Τουρκία. Μην δίνεται τα χρήματα σας στους Έλληνες. Σας κάνουμε έκκληση να μας ακούσετε» ανέφερε το CNN Turk.

«Το Κετσί (Ψέριμος) σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάνης όπως και οι βραχονησίδες Καρντάκ (Ίμια), ανήκουν στην κυριαρχία της Τουρκίας, αλλά η Ελλάδα έχει θέσει υπό την κατοχή της το νησί» υποστήριξε το Haber Global.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τη Λέσβο ότι διαχειρίζεται τα εθνικά σαν μονοπρόσωπη ΕΠΕ, ενώ άμεσα κυρώσεις στην Τουρκία ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η νέα φάση των ελληνογερμανικών σχέσεων, η ανοιχτή στήριξη του Βερολίνου προς τις ελληνικές θέσεις, φαίνεται θα επικυρωθεί με την επίσκεψη του Καγκελάριου Σολτς αλλά και της υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ στην Ελλάδα στις 9 και 10 Ιουνίου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.