ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

“Νεκρό” το Ελ. Βενιζέλος: Στο… μείον 99% η επιβατική κίνηση του Απριλίου

1 min read

Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και εξωτερικού κατέγραψαν μείωση της τάξης του 97,9% και 99,3% αντίστοιχα

Κοντά στο απόλυτο μηδέν ήταν η επιβατική κίνηση στο Ελευθέριος Βενιζέλος για το μήνα Απρίλιο, τον μήνα όπου η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και οι επιπτώσεις της στο αεροπορικό ταξίδι, κορυφώθηκαν σε Ευρώπη και Αμερική, με ελαχιστοποίηση των αεροπορικών πτήσεων.

Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου σχεδόν μηδενίστηκε, όντας 98,9% κάτω από τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019, με μόλις μόνο 21.759 επιβάτες, κυρίως για επαναπατρισμούς, μετάβαση στο χώρο κύριας κατοικίας, μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού κ.τ.λ..

Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και εξωτερικού κατέγραψαν μείωση της τάξης του 97,9% και 99,3% αντίστοιχα. Συνολικά, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στο επίπεδο των 3,5 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 45% σε σχέση με το 2019, λόγω της σημαντικής μείωσης που σημειώθηκε λόγω της πανδημίας κατά τη διάρκεια του Μαρτίου και του Απριλίου. Οι επιβάτες εξωτερικού μειώθηκαν κατά 44,7%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 45,7%.

Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2020 ανήλθε σε 38.490, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 33,3% σε σχέση με το 2019, λόγω των πτήσεων που ακυρώθηκαν κατά τη διάρκεια του Μαρτίου και του Απριλίου, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19. Οι πτήσεις εσωτερικού μειώθηκαν κατά 32,4% και οι διεθνείς πτήσεις εσωτερικού κατά 34%. Μόνο για το μήνα Απρίλιο, η μείωση των πτήσεων σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι ήταν στο 84,8% στο σύνολο, με μεγαλύτερη τη μείωση όσον αφορά τις πτήσεις του εξωτερικού (-90,9%) και μικρότερη τις πτήσεις εσωτερικού (-75,9%).

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.