ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέες βεβαιώσεις κίνησης εργαζομένων: Νέα ανανέωση από σήμερα, με ισχύ έως 9/4

1 min read

Νέες βεβαιώσεις κίνησης με ημερομηνία ισχύος έως και τις 9/4 μπορούν να εκδίδουν από σήμερα οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επιτηδευματίες και τα μέλη των οργάνων διοίκησης. 

Υπενθυμίζεται ότι οι βεβαιώσεις χορηγούνται ηλεκτρονικά από το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και από τον ιστότοπο forma.gov.gr, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης – αίτησης του εργοδότη, η οποία χορηγείται αποκλειστικά στους εργαζόμενους που παρέχουν με αυτοπρόσωπη παρουσία την εργασία τους στην επιχείρηση – εργοδότη.

  • καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας
  • τηλεργασία
  • νόμιμη άδεια

«οι οποίοι μπορούν να μετακινούνται μόνο μέσω της χρήσης των 6 ειδικών κατηγοριών, που επιτρέπουν την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών με αποστολή SMS στο 13033».

Οι κλειστές επιχειρήσεις με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει ΚΑΔ, μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μόνο σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους. Με έντυπο μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» ή από τον ιστότοπο forma.gov.gr μπορούν, επίσης, να μετακινούνται οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς εργοδότη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες.

Εκτύπωση ή ηλεκτρονική απεικόνιση των φορολογικών στοιχείων απαραίτητη

Οφείλουν να φέρουν μαζί με εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας ή αντίστοιχη ηλεκτρονική απεικόνιση. Ειδικώς οι επιστήμονες – αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να επιδεικνύουν την επαγγελματική ταυτότητα του συλλόγου τους. Τέλος, με έντυπο μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» μπορούν, επίσης, να μετακινούνται τα μέλη οργάνου διοίκησης, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης της επιχείρησης που μετέχουν.

Σημειώνεται ότι, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που θα ισχύσουν για τον Απρίλιο, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για τις βεβαιώσεις κίνησης.

Δημοσίευση στα Social Media