ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέες θέσεις για ανέργους σε επιδοτούμενο πρόγραμμα

1 min read

Παρατείνεται μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου και στις πέντε Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των ανέργων στο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης-πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης, που υλοποιούν στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και η Επιτελική Δομή Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας.

Οι αιτήσεις των ανέργων που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποβάλλονται απευθείας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://edu.sepve.org.gr/, η οποία έχει δημιουργηθεί απ τον ΣΕΠΒΕ.
Με βάση τον αριθμό των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί τις τελευταίες εβδομάδες, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καταγράφεται αυτήν τη φορά στην Κεντρική Μακεδονία και,σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση, μέχρι τώρα περίπου 750 άνεργοι νέοι από την Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία, την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα και απομένουν άλλες 250 θέσεις. Οι μέχρι τώρα συμμετέχοντες έχουν ήδη ολοκληρώσει τη θεωρητική εκπαίδευση και την πρακτική άσκηση, σε επιχειρήσεις Πληροφορικής του τόπου τους. Η δράση ολοκληρώνεται με τη δυνατότητα πιστοποίησης στις ειδικότητες της Πληροφορικής που επέλεξαν να καταρτιστούν (web design, e-commerce) και στη συνέχεια μπορούν να αναζητήσουν μία θέση εργασίας στον κλάδο της Πληροφορικής.
Όλοι οι ωφελούμενοι του προγράμματος λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα για τις ώρες θεωρητικής κατάρτισης που παρακολουθούν (5 ευρώ/ώρα Χ 120 ώρες) και της πρακτικής άσκησης (3 ευρώ/ώρα Χ 260 ώρες). Οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επιπρόσθετα, σε ποσοστό 6.45% επί του εκπαιδευτικού επιδόματος.

Οι ενδιαφερόμενοι για το χρόνο που απομένει μέχρι την λήξη της προθεσμίας (6 Σεπτεμβρίου 2018) και προκειμένου να επωφεληθούν της ευκαιρίας, μπορούν να ζητούν πρόσθετες

 

πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 365130 ή να στείλουν email στη διεύθυνση sepve.ict4youth@gmail.com

 

 

dikaiologitika

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.