ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Ερντογάν: Η Τουρκία έσωσε 41.000 ανθρώπους τους οποίους η Ελλάδα άφησε να πεθάνουν στο Αιγαίο -Βίντεο

1 min read

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Νέα σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα για το προσφυγικό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Τελετή Τελετή Αποφοίτησης Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της Ακαδημίας Χωροφυλακής και Λιμενικού Σώματος.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιδόθηκε για ακόμα μια φορά σε ένα κρεσέντο κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας τη χώρα μας ότι αφήνει πρόσφυγες και μετανάστες «να πνιγούν» στο Αιγαίο, λέγοντας μάλιστα ότι η Τουρκία προσπαθεί να τους «διασώσει».

«Με τις εξαιρετικές προσπάθειες της ακτοφυλακής μας, αποτρέψαμε θανάτους στο Αιγαίο. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε σώσει τις ζωές 41.000 ανθρώπων, κυρίως γυναικών και παιδιών, των οποίων οι βάρκες βυθίστηκαν και η Ελλάδα τους άφησε να πεθάνουν», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι «ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που συνελήφθησαν από το Λιμενικό μας ανήλθε σε 245.000. Η Χωροφυλακή συνεχίζει τον αγώνα της κατά της παράτυπης μετανάστευσης και των λαθρεμπόρων ανθρώπων».

«Αν κάποιος εξακολουθεί να επικρίνει τις καινοτομίες μας στην αμυντική βιομηχανία παρά το γεγονός ότι βλέπει τη στρατιωτική συσσώρευση στην Ελλάδα, σημαίνει ότι έχει χάσει τη στρατηγική του διορατικότητα. Δεν τρέφουμε εχθρότητα με κανέναν και καμία χώρα. Αντιθέτως, θέλουμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες, πιο προηγμένες και ειλικρινείς σχέσεις με κάθε χώρα και κοινωνία», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

Επιπλέον, απαντώντας και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο Ερντογάν τόνισε: «Όπως συμβαίνει εδώ και 20 χρόνια, έτσι και σήμερα, τους αφήνουμε με τους επιφανειακούς ισχυρισμούς τους και κάνουμε τη δουλειά μας. Κανείς δεν κατακρίνει ότι υπάρχουν 10-15 αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα. Όταν, όμως, συμβαίνει το παραμικρό, λένε “στοχοποιούν την Ελλάδα”. Όποιος εξακολουθεί να επικρίνει τα επιτεύγματα της αμυντικής μας βιομηχανίας, παρά το γεγονός ότι βλέπει όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, σημαίνει ότι έχει χάσει τη διορατικότητά του». 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.