ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέες προκλητικές δηλώσεις από Akar: Η Ελλάδα ασκεί επεκτατική πολιτική και εξοπλίζεται

1 min read

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, κάνοντας λόγο επεκτατική πολιτική

«Στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο ζούμε προβλήματα λόγω, της επεκτατική λογικής και απαιτήσεις των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων που δεν συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο που περιλαμβάνουν τα εξοπλιστικά προγράμματα και τη δημιουργία δήθεν συμμαχιών όπως και απο τις επιθετικές ενέργειες και την επιθετική ρητορική. Αυτό προκαλεί την αντίδραση των ανθρώπων που διαθέτουν την κοινἠ λογική.

Οι πάσης φύσεως άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας, που δεν ανταποκρίνεται σε όλες τις εκκλήσεις μας για διάλογο με καλή διάθεση, παραβιάζοντας και τη Συνθήκη της Λωζάνης, απαντώνται στο τραπέζι και στο πεδίο εντός των ορίων της αμοιβαιότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Akar.

Πυρά κατά ΗΠΑ

Στο στόχαστρο του Akar βρέθηκαν και οι ΗΠΑ με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας να προειδοποιεί ότι εάν η Άγκυρα δεν λάβει τα F-16 θα στραφεί σε άλλη χώρα.

«Το αίτημα μας για την προμήθεια των F-16 όπως και τον εκσυγχρονισμό κάποιων μαχητικών που διαθέτουμε , έχει σταλεί στις ΗΠΑ στα πλαίσια του προγράμματος πώλησης εξοπλισμών σε ξένες χώρες. Πιστεύουμε πως οι ΗΠΑ θα έχουν θετική προσέγγιση στο ζήτημα αυτό. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Όμως σε περίπτωση αρνητικής στάσης των ΗΠΑ, η Τουρκία δηλαδή εμείς, στο περιβάλλον απειλής το οποίο βρισκόμαστε, όπως είναι φυσικό και αναγκαίο θα αναγκαστούμε να εξετάσουμε άλλες εναλλακτικές» δήλωσε ο Akar και πρόσθεσε «Γι’ αυτό τα συστήματα των S-400 δεν αγοράστηκαν ως πρώτη επιλογή αλλά από ανάγκη. Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες μας για να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης».

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.