ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέες προειδοποιήσεις Ρωσία  Σε NATO Εκτός Ανθρωπιστικών διαδρόμων ξανά η Μαριούπολη

1 min read

Στη Μόσχα ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού – Τα τέσσερα βήματα που ζήτησε ο Ποντόλιακ από τη Δύση

«Συμφωνία επετεύχθη ώστε να καταβληθούν προσπάθειες για την απομάκρυνση αμάχων που έχουν εγκλωβιστεί σε πόλεις της Ουκρανίας μέσω εννέα ανθρωπιστικών διαδρόμων», δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Επισημαίνοντας ότι στη συμφωνία με τη Ρωσία δεν περιλαμβάνεται η δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου από την καρδιά της Μαριούπολης, η Βερεστσούκ δήλωσε ότι «οι άνθρωποι που θέλουν να εγκαταλείψουν την πολιορκημένη πόλη-λιμάνι στη νότια Ουκρανία θα μπορούν να βρουν μεταφορικό μέσο στην κοντινή Μπερντιάνσκ».

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, περίπου 100.000 άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι και υπό συνεχείς βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη, σχεδόν έναν μήνα αφότου άρχισε η επιχείρηση του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Τοπική κατάπαυση του πυρός στο Λουγκάνσκ

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία δήλωσε ότι επετεύχθη συμφωνία για τοπική κατάπαυση του πυρός προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι που έχουν παγιδευτεί από τις μάχες στην περιοχή.

Ο Σερχί Γκαϊντάι ανέφερε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ότι η τοπική κατάπαυση του πυρός τέθηκε σε ισχύ στις 09:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

Συνάντηση Λαβρόφ-Μάουρερ και προειδοποιήσεις στο ΝΑΤΟ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα έχει συνάντηση αύριο Πέμπτη με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) Πέτερ Μάουρερ στη Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Μάουρερ θα βρεθεί στη Μόσχα για συνομιλίες με θέμα τη σύγκρουση στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ.

«Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει τη συζήτηση των βασικών τομέων του έργου της ΔΕΕΣ στο πεδίο της διαχείρισης ανθρωπιστικών κρίσεων», ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Είναι δεδομένο ότι στη συνάντηση θα τεθεί και το θέμα της Μαριούπολης.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ προειδοποίησε σε ομιλία του σε ρωσικό πανεπιστήμιο, ότι η αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ και ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία είναι «δύσκολες» επειδή «το Κίεβο αλλάζει συνεχώς τη θέση του».

Τι ζήτησε ο Ποντόλιακ από τη Δύση

Με ανάρτησή του ο Μικχάιλο Ποντόλιακ, επικεφαλής σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου ζήτησε να γίνουν τέσσερα βήματα από τη Δύση, ώστε να βοηθηθεί η χώρα του:

«Αγαπητοί Συνεργάτες! Χρειάζονται 4 βήματα για να μην δείτε τα μάτια των νεκρών παιδιών μας, ή να μην μυρίσετε καμένη Μαριούπολη στα όνειρά σας. 1. Σύγχρονη αεράμυνα, αν δεν μπορείτε να κλείσετε τον ουρανό 2. Πύραυλοι κρουζ ή βλήματα για βαρείς πυραύλους 3. Σκληρό εμπάργκο πετρελαίου 4. Κλειστά λιμάνια για ρωσικά πλοία σε όλο τον κόσμο».

Ρωσικό πλήγμα στο Ρίβνε

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μια ουκρανική αποθήκη όπλων έξω από τη βορειοδυτική πόλη Ρίβνε χθες, καταστρέφοντας ένα οπλοστάσιο όπλων και εξοπλισμού.

Το ρωσικό Υπουργείο είπε ότι χτύπησε την αποθήκη χρησιμοποιώντας όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας που εκτοξεύτηκαν από τη θάλασσα.

«Πυρά» Μεντβέντεφ κατά της Δύσης

Με σκληρά λόγια μίλησε ο πρώην Πρόεδρος και Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά της Δύσης, λέγοντας πως «ενήργησε με αηδιαστικό, εγκληματικό και ανήθικο τρόπο» σε σχέση με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν «να ταπεινώσουν, να περιορίσουν, να διχάσουν και να καταστρέψουν τη Ρωσία» και στράφηκε και κατά του Τζο Μπάιντεν, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ «κινδυνεύουν να γίνουν το τελευταίο καταφύγιο όσων πέφτουν σε γεροντότητα (σ..σ γεροντική άνοια)».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.