ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέες κυρώσεις θα επιβάλουν οι ΗΠΑ στη Ρωσία αν προσαρτήσει περιοχές της Ουκρανίας

1 min read

Νέες κυρώσεις θα επιβάλουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σε βάρος της Ρωσίας, σε περίπτωση που η Μόσχα προχωρήσει στην προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας μετά τα «δημοψηφίσματα» στο Ντονμπάς και τη Χερσώνα.

Οι νέες κυρώσεις θα επιβληθούν «σε άτομα και οντότητες εντός και εκτός Ρωσίας», ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος.

«Δεν αναγνωρίζουμε τα δημοψηφίσματα»

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε τα δημοψηφίσματα ως «εικονικά» και προειδοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ οποιαδήποτε προσάρτηση των περιοχών αυτών από τη Μόσχα.

«Σε απάντηση θα συνεργαστούμε με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για να επιβάλουμε πρόσθετο οικονομικό κόστος στη Ρωσία και στα άτομα και τις οντότητες εντός και εκτός της Ρωσίας που παρέχουν υποστήριξη σε αυτή τη δράση», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρέν Ζαν-Πιέρ.

Η ίδια δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρωτοστατήσουν στη συσπείρωση δυνάμεων κατά της ενσωμάτωσης στη Ρωσία ουκρανικών εδαφών.

«Με βάση τις πληροφορίες μας, κάθε πτυχή αυτής της διαδικασίας δημοψηφίσματος ήταν προσχεδιασμένη και ενορχηστρωμένη από το Κρεμλίνο», ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Στο στόχαστρο χρηματοπιστωτικός τομέας και ενέργεια

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Τετάρτη ο επικεφαλής του οργάνου που συντονίζει την επιβολή κυρώσεων από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν νέο πακέτο μέτρων σε βάρος της Μόσχας, εστιάζοντας αυτή τη φορά στον χρηματοπιστωτικό τομέα αλλά και την ενεργειακή βιομηχανία της χώρας.

Καταθέτοντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, ο Τζέιμς Ο’ Μπράιαν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον συνεργάζεται με συμμάχους και εταίρους για να προκαλέσει γρήγορα σοβαρό οικονομικό κόστος στη Μόσχα για τα «εικονικά» δημοψηφίσματα που διεξήγαγε η Ρωσία σε κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Κυρώσεις κάθε έξι εβδομάδες

Ο Ο’Μπράιαν δήλωσε ότι αναμένει πως η κυβέρνηση Μπάιντεν θα συνεχίσει να ανακοινώνει κυρώσεις κατά της Ρωσίας κατά μέσο όρο κάθε έξι εβδομάδες, καθώς οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εστιάζουν σε σημεία που προκαλούν ασφυξία στη ρωσική οικονομία και στις αλυσίδες εφοδιασμού των ενόπλων δυνάμεών της.

«Θα υπάρξουν περισσότερα πακέτα. Εργαζόμαστε πάνω σε περισσότερες κυρώσεις», δήλωσε ο Ο’Μπράιαν στην επιτροπή.

«Τα πάντα είναι στο τραπέζι», είπε, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα εξετάσει μέτρα που θα επηρεάσουν τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την υψηλή τεχνολογία, κυρίως στον τομέα της παραγωγής ενέργειας, ενώ θα αφορούν και πρόσωπα που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.