ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: Κάποιοι δεν αποδέχονται ότι η Κωνσταντινούπολη είναι στα χέρια του τουρκικού έθνους

1 min read

Επανήλθε σήμερα στο θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί – και στις διεθνείς αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή η αλλαγή καθεστώτος του παγκόσμιου μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς, ο Τούρκος πρόεδρος.

Μιλώντας στα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΜΙΤ (της τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών) στην Κωνσταντινούπολη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στις εδαφικές κατακτήσεις του Μωάμεθ του Πορθητή και απάντησε εμμέσως στην Ελλάδα – αλλά και σε όσους διαμαρτυρήθηκαν – ότι ήταν στη δικαιοδοσία του τουρκικού λαού να κάνει τζαμί τον βυζαντινό ναό.

«Αιώνες μετά την κατάκτηση, για κάποιους δεν είναι αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια του τουρκικού έθνους και των Μουσουλμάνων.

Επιτέλους το τζαμί της Αγιάς – Σοφιάς είναι ανοιχτό στη διαδικασία λατρείας, όπως ήταν στην Κωνσταντινούπολη το 1453. Γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά ότι υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να “χωνέψουν” ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος σύμφωνα με τη Yeni Safak και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Βγείτε στο πεδίο ή αρχίστε διαπραγματεύσεις»

Οι σημερινές δηλώσεις, έρχονται σε συνέχεια των χθεσινών απειλών του Τούρκου προέδρου που ανέφερε ότι η Άγκυρα δεν έχει βλέψεις μεν σε έδαφος και φυσικούς πόρους κανενός, διαμηνύοντας ωστόσο ότι «δεν επιτρέπουμε σε κανένα να απλώσει χέρι στα συμφέροντά μας και το δίκαιό μας».

Ο Ερντογάν ανέφερε μεταξύ άλλων πως «όσοι μιλούν και συμπεριφέρονται εναντίον της χώρας μας με τρόπο που δεν αρμόζει με την πολιτική, την διπλωματία, την καλή πρόθεση και την λογική, τους προειδοποιώ ξεκάθαρα. Αν λάβετε το τίμημα που έχουμε πληρώσει, ορίστε, βγείτε στο πεδίο. Αν δεν έχετε τέτοιο σκοπό, τότε το συντομότερο αρχίστε τις διαπραγματεύσεις.

Εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα στο έδαφος στην θάλασσα στους φυσικούς του πόρους κανενός. Όμως, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να απλώσει χέρι, στα δικά μας συμφέροντα και δικαιώματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.