ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέες αποκαλύψεις και για δεύτερο καθηγητή “Φακελάκη” στις Σέρρες – Θέμα ημερών η άσκηση δίωξης

1 min read

Και δεύτερος καθηγητής στο ΤΕΙ Σερρών είχε την ίδια ακριβώς δράση με τον 59χρονο καθηγητή “Φακελάκη” που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και την Παρασκευή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο δεύτερος καθηγητής είναι στενός συνεργάτης του 59χρονου, και μάλιστα έχουν γράψει μαζί και αρκετά συγγράμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατία» οι διωκτικές Αρχές εντόπισαν τον δεύτερο καθηγητή αμέσως μόλις «έδεσαν» τον 59χρονο και είναι θέμα ημερών ο σχηματισμός δικογραφίας και για εκείνον.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατία», ο δεύτερος καθηγητής ήταν πιο προσεκτικός σε σχέση με τον αριθμό των φοιτητών που «έκοβε», ενώ ο 59χρονος δεν είχε κανέναν φραγμό, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ζητά και σεξουαλικά ανταλλάγματα από τις φοιτήτριές του.

Αμφότεροι χρησιμοποιούσαν σαν «όχημα» ένα φροντιστήριο στις Σέρρες, ιδιοκτησίας ενός ανδρόγυνου (το οποίο έχει συλληφθεί μαζί με τον 59χρονο), και, με τη μέθοδο της χαμηλής βαθμολογίας, ωθούσαν τους φοιτητές στο φροντιστήριο, προκειμένου να πληρώσουν 250 ευρώ και στη συνέχεια να τους βάλουν καλό βαθμό για να περάσουν το μάθημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες φοιτητών, σύμφωνα με τις οποίες, γνωρίζοντας πλέον τι συνέβαινε και αφού πλήρωναν για να περάσουν το μάθημα, έγραφαν μόνο τις εκφωνήσεις των θεμάτων, χωρίς τις απαντήσεις, και έπαιρναν υψηλή βαθμολογία, όπως 7 και 8.

Ο δεύτερος καθηγητής, που είναι νεότερος από τον πρώτο, είχε πιο «συμμαζεμένη» δράση και, αν ο πρώτος έστελνε στο φροντιστήριο το 80% των φοιτητών του, αυτός έστελνε το 20%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία”, οι διωκτικές Αρχές βρήκαν στο φροντιστήριο 10 μπλοκάκια, όπου κόβονταν οι αποδείξεις των χρημάτων που έδιναν οι φοιτητές. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, κάθε μπλοκάκι έχει 50 φύλλα. Κατά συνέπεια, οι Αρχές βρήκαν ήδη 125.000 ευρώ που αφαίμαξαν από κάποιους φοιτητές.

Ο καθηγητής “Φακελάκης” που συνελήφθη τις προηγούμενες ημέρες είχε εφαρμόσει και άλλες δύο μεθόδους σε αρκετούς φοιτητές για να περάσουν τα μαθήματά του: Είτε τους έβαζε να κάνουν πρακτική στο λογιστικό γραφείο του, κρατώντας μάλιστα τα περίπου 500 ευρώ που δίνει το κράτος για να πληρωθούν οι τελειόφοιτοι, είτε, αν ήταν κοπέλες, ζητούσε «ροζ» ανταλλάγματα, όπως αγκαλιές, φιλιά κ.λπ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.