ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: casus belli ισχύει – Δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση ούτε κατά ένα μίλι

1 min read

Κατά τη διάρκεια του απολογισμού της χρονιάς και μιλώντας μόνο σε Τούρκους δημοσιογράφους, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για μια ακόμη φορά ήταν εριστικός και προειδοποίησε την Ελλάδα υπενθυμίζοντας με νόημα ότι «η απόφαση του 1995 (σ.σ. casus belli) είναι σαφής και εξακολουθεί να ισχύει»!

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια κυρίως νότια της Κρήτης, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών αντέδρασε με άσχημο και σκληρό τρόπο:

«Θέλω να προειδοποιήσω ξανά την Ελλάδα. Μην προσπαθεί να εμπλακεί σε ψεύτικους ηρωισμούς. Ξέρει ότι αυτό δεν θα τελειώσει καλά. Δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση των χωρικών υδάτων, όχι 12, ούτε κατά ένα μίλι».

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Τσαβούσογλου υπενθύμισε ότι προσπάθησαν να λειτουργήσουν τα κανάλια διαλόγου με την Ελλάδα στις αρχές του έτους και ότι πραγματοποίησαν την 64η συνάντηση διαβούλευσης τον Φεβρουάριο.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι ανέστειλαν αυτόν τον διάλογο «λόγω της εκστρατείας του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά της Τουρκίας, των προκλήσεων στο Αιγαίο, των καταγγελιών για γενοκτονία και των πιέσεων στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης».

Δηλώνοντας ακόμα ότι η Τουρκία έστειλε δύο επιστολές στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) το 2021 σχετικά με τις «παραβιάσεις που διέπραξε η Ελλάδα στα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς», ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι αυτές κατέγραψαν ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι της Τουρκίας εκτός αν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της από τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού».

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι επιστολές που έδωσε η Ελλάδα ως απάντηση στην Τουρκία ήταν πολιτικού χαρακτήρα και ότι η Τουρκία έστειλε την τρίτη της επιστολή στον ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο ως απάντηση στη δεύτερη επιστολή της διοίκησης της Αθήνας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.