ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέες απειλές Κιμ Γιονγκ Ουν: «Έτοιμη να ενεργοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα η Βόρεια Κορέα»

1 min read

Τον παλιό του εαυτό θυμήθηκε ξανά ο Κιμ Γιονγκ Ουν, αφού μετά από μήνες…σιωπής, επανήλθε με νέες απειλές, τονίζοντας πως η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της, αν χρειαστεί!

Χθες, 27 Ιουλίου, ημέρα που συμπληρώθηκε η 69η επέτειος από την ανακωχή με την οποία ανεστάλησαν οι εχθροπραξίες του Πολέμου της Κορέας (από τεχνική άποψη, οι δύο Κορέες παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση), ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε πως είναι έτοιμος να πατήσει το κουμπί, για αποτρεπτικούς σκοπούς και να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επίθεση από τις ΗΠΑ. Από τα πυρά του δεν γλίτωσε ο νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας, προειδοποιώντας τη Σεούλ εναντίον κάθε κίνησης που θα μπορούσε να ωθήσει στο ξέσπασμα νέου πολέμου.

«Η σύγκρουση με τις ΗΠΑ ήγειρε πυρηνικές απειλές ήδη από την περίοδο του πολέμου (1950-1953) και αυτό σήμαινε ότι η Βόρεια Κορέα είχε επείγον ιστορικό καθήκον να ενισχύσει την άμυνά της», είπε ηγέτης της Βόρειας Κορέας και συμπλήρωσε:

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι (…) προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κρίση, και τα αποτρεπτικά πυρηνικά μας όπλα είναι επίσης εντελώς έτοιμα να χρησιμοποιηθούν για να ολοκληρωθεί με ακρίβεια και άμεσα η αποστολή τους».

«Ουάσινγκτον και Σεούλ συνεχίζουν τις επικίνδυνες και παράνομες εχθρικές ενέργειες»

Στη χθεσινή ομιλία του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε πως η Ουάσινγκτον και η Σεούλ συνεχίζουν τις «επικίνδυνες και παράνομες εχθρικές ενέργειες» εναντίον της χώρας του και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη συμπεριφορά τους «δαιμονοποιώντας» τη χώρα του.

Η Πιονγκγιάνγκ κατηγορεί εδώ και καιρό τις ΗΠΑ ότι εφαρμόζουν πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών απέναντί της και ότι συμπεριφέρονται εχθρικά απέναντί της, κάτι που κατ’ αυτήν εμποδίζει την επανέναρξη των συνομιλιών για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου. «Η Ουάσινγκτον παραπλανά, παρουσιάζοντας κάθε συνηθισμένη ενέργεια των ενόπλων μας δυνάμεων ως “πρόκληση” και “απειλή” ενώ διεξάγει ευρείας κλίμακας κοινά στρατιωτικά γυμνάσια (με τη Σεούλ) που απειλούν άμεσα την ασφάλειά μας» σημείωσε ο ηγέτης.

Οι κατηγορίες προς τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατήγγειλε επίσης, αναφερόμενος για πρώτη φορά ονομαστικά, τον νέο συντηρητικό πρόεδρο της Νότιας Κορέας, τον Γιουν Σοκ-γελ, κατηγορώντας τον πως απειλεί την ασφάλεια και το δικαίωμα στην άμυνα της χώρας του.

«Πολεμοκάπηλοι και αηδιαστικοί τραμπούκοι στην κυβέρνηση Γιουν έχουν βαλθεί να συνεχίσουν τις στρατιωτικές δραστηριότητες που θα μπορούσαν να προκαλέσου σύρραξη», υποστήριξε ο βορειοκορεάτης ηγέτης, στηλιτεύοντας ιδίως την ανάπτυξη όπλων από τη Σεούλ και την προσπάθειά της να μεταφερθούν περισσότερα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στη χερσόνησο, καθώς και τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια.

«Η ειδεχθής πολιτική σύγκρουσης έναντι της Βόρειας Κορέας και οι χαμερπείς και ύπουλες ενέργειες της νέας κυβέρνησης ωθούν την κατάσταση στα πρόθυρα πολέμου», επέμεινε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.