ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Αυγούστου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τσαβούσογλου: Δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορά μας – Η Ελλάδα ανάγκασε τα Σκόπια να αλλάξουν όνομα

1 min read

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, αναφέροντας ότι η Τουρκία δεν μπορεί να περιοριστεί στα σύνορά της, εκφράζοντας έτσι τον μεγαλοιδεατισμό της Τουρκίας του Erdogan.
«Έχουμε ευθύνη απέναντι στην ιστορία μας, όπως και για το μέλλον μας.
Διότι υπάρχει μια Τουρκία η οποία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία.
Μην ξεχνάμε πως υπάρχει μεγαλύτερη Τουρκία από η χώρα μας.
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορα μας».

Επίθεση σε ΝΑΤΟ και Ελλάδα για Βόρεια Μακεδονία

Ο Τούκος ΥΠΕΞ εξαπέλυσε επίθεση στον ΝΑΤΟ, με αφορμή τα αιτήματα ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας, αναφερόμενος στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και τη στάση της Ελλάδας.
«Εμείς δεν λέμε σε κάποιες χώρες να αλλάξουν το όνομα τους όπως έκανε η Ελλάδα στην ”Μακεδονία”. Ξέρετε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι μια χώρα να αλλάζει το όνομα της, για έναν λαό πόσο δύσκολο είναι. Που ήσασταν όταν η Ελλάδα ήταν τόσο κακομαθημένη και για 12 χρόνια εμπόδιζε την ένταξη της ”Μακεδονίας”», τόνισε ο Cavusoglu.
Ο Cavusoglu επανέλαβε την άρνηση της χώρας του στο αίτημα ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας, λέγοντας ότι εάν μια χώρα εφαρμόζει σε βάρος της εμπάργκο, δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
«Είναι τόσο απλό» τόνισε ο Τούρκος διπλωμάτης.
«Αν θέλεις να γίνεις σύμμαχος μας την Τουρκία δεν μπορείς να την βλέπεις ως εχθρική χώρα, δεν μπορείς να της εφαρμόζεις εμπάργκο λόγω του αγώνα της εναντίον της τρομοκρατίας. Αν πεις πως θα εφαρμόζω αυτά τότε δεν μπορείς να ενταχθείς στο ΝΑΤΟ είναι τόσο απλό», είπε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση στα Social Media