ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Σεπτεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα «βόμβα» Λινού: «Υπάρχει και άλλο εμβόλιο με τις παρενέργειες του AstraZeneca στις γυναίκες»

1 min read

Στον κυκεώνα της ασάφειας έχουν χαθεί οι πολίτες μετά την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών να αλλάξει κατόπιν εορτής τα όρια ηλικίας για τους εμβολιασμούς με AstraZeneca.

  • H Eπιτροπή Εμβολιασμών έχει προκαλέσει ανησυχία και σύγχιση στους πολίτες που έχουν χάσει πλέον την αξιοπιστία τους στην κυβέρνηση αλλά και στους επιστήμονες. Μέχρι χθες, διαμήνυαν ότι το σκεύασμα της AstraZeneca στη χώρα μας ήταν ασφαλές για όλες τις ηλικίες παρά το γεγονός ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης οι εμβολιασμοί στις νεαρές ηλικίες είχαν «παγώσει» εδώ και καιρό. Ξαφνικά η Επιτροπή τα «γύρισε» και πλέον υπάρχει σύσταση το συγκεκριμένο εμβόλιο να γίνεται σε ηλικίες άνω των 60.
  • Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη ενημέρωση του υπ. Υγείας τονίστηκε ότι ο εμβολιασμός για τις εγκυμονούσες και τις θηλάζουσες με το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι ασφαλής, ωστόσο έγινε απλά μια… σύσταση να επιλέγουν οι γυναίκες που περιμένουν παιδί εμβόλια mRNA. Ατομική ευθύνη δηλαδή μέχρι και στο ποιο σκεύασμα θα επιλέξουν οι πολίτες για να εμβολιαστούν, τη στιγμή που οι ειδικοί καλύπτονται από το «ακαταδίωκτο».

Την ίδια στιγμή, επικρατεί ένα μπάχαλο αναφορικά με την «εισήγηση» (σ.σ. οι οδηγίες πλέον χαρακτηρίζονται ως «εισηγήσεις» για να μην αναλάβει κανένας την ευθύνη) να πραγματοποιήσουν κανονικά τον εμβολιασμό τους με τη 2η όσοι έχουν κάνει ήδη την 1η δόση AstraZeneca, με τους επιστήμονες να μην δίνουν σαφείς απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα.

Λινού: «Αυτό που δεν λέγεται ακόμα από την Επιτροπή…»

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού κρούει των κώδωνα του κινδύνου για τις νέες γυναίκες και σχολιάζοντας την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών κάνει λόγο για απόφαση που θα γλιτώσει από τον κίνδυνο των πιθανών παρενεργειών πολλές από αυτές.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή η κα Λινού εγείρει ένα πολύ σημαντικό θέμα για το οποίο δεν υπάρχει καμία ενημέρωση μέχρι στιγμής από τους αρμόδιους. Η καθηγήτρια επιδημιολογίας σχολιάζει ότι υπάρχει ακόμα ένα εμβόλιο που μπορεί να προκαλέσει πιθανές παρενέργειες στις γυναίκες, ίδιες με αυτές που μπορεί να προκαλέσει και το AstraZeneca.

Ο λόγος, για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Αυτό που δεν λέγεται ακόμα από την Επιτροπή είναι ότι και το Johnson & Johnson έχει τις ίδιες πιθανές παρενέργειες στις νέες γυναίκες.

Αν και είναι μονοδοσικό -κάτι που μειώνει τον κίνδυνο της νόσησης- είναι πολύ πιθανόν να εμφανίσουν παρενέργειες» δήλωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας μιλώντας στο Sputnik.

Η Αθηνά Λινού πρότεινε μάλιστα να εμβολιάζονται οι νέες γυναίκες μόνο με δύο εμβόλια τα οποία έχουν χαρακτηριστεί έως τώρα στατιστικά περισσότερο ασφαλή για τις νέες γυναίκες:

«Αν ήταν έξυπνη η Πολιτεία, θα έλεγε το εξής απλό: Να κάνουν οι νέοι άνδρες το Johnson & Johnson, ενώ οι νέες γυναίκες να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer και της Moderna» δήλωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ.

Δημοσίευση στα Social Media