ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα σύγκρουση Ρωσίας-ΗΠΑ επί ελληνικού εδάφους: «Ιδού τα ρωσικά μαχητικά νότια της Κρήτης» λέει ο Τ.Πάιατ

1 min read

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ ανάρτησε στο twitter «ντοκουμέντα» με την παρουσία ρωσικών μαχητικών στη Λιβύη (τα οποία ανήκουν στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης).

Μάλιστα ο κ.Πάιατ αφήνει να εννοηθεί πως τα μαχητικά αυτά αποτελούν απειλή για την… Ελλάδα επειδή βρίσκονται κοντά στην Κρήτη, ανατρέχοντας προφανώς στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου ή στην θητεία του στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

«Περισσότερα στοιχεία για τα ρωσικά αεροσκάφη που δραστηριοποιούνται στον εναέριο χώρο της Λιβύης καθώς η Ρωσία συνεχίζει να πιέζει για στρατηγική προγεφύρωμα στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ νότια της Κρήτης».

Μόνο που η Ελλάδα δεν είναι Ουκρανία και μάλλον του κ.Πάιατ του διαφεύγει η αποστολή από την Τουρκία στρατευμάτων, drones, ισλαμιστών μισθοφόρων του ISIS κτλπ στους φιλότουρκους της Τρίπολης και πως μέχρι στιγμής η μόνη απειλή για την Κρήτη είναι το τουρκολιβυκό μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ Τρίπολης και Άγκυρας, αλλά και τα τουρκικά αεροσκάφη και φρεγάτες που θα εγκατασταθούν σε βάσεις στη Λιβύη, για να υφαρπάξουν την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Με λίγα λόγια, την Ελλάδα δεν την απασχολούν τα ρωσικά αεροσκάφη νότιας της Κρήτης, την απασχολούν τα τουρκικά μαχητικά και οι τουρκικές φρεγάτες νότια της Κρήτης, γι’αυτό έχει να πει κάτι ο κ.Πάιατ ή πάλι θα σφυρίζει αδιάφορα;

Μάλιστα πολλοί χρήστες «στηλίτευσαν» το tweet του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κάνοντας λόγω για «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Αυτά τα «ρωσικά μαχητικά» του Εθνικού Στρατού της Λιβύης κατέρριψαν τα τουρκικά drones και απέτρεψαν την προέλαση των φιλότουρκων, αναγκάζοντάς του σε υποχώρηση από την Σύρτη, την ώρα που δήλωναν πως θα φτάσουν «μέχρι τη Βεγγάζη».

Δημοσίευση στα Social Media