ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

29 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα σημαντικά ευρήματα στην Αίγυπτο: Ανακάλυψαν 4 τάφους Φαραώ και μια μούμια (εικόνες)

1 min read

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε την ανακάλυψη τεσσάρων τάφων των Φαραώ και μιας μούμιας άνω των 4.000 ετών στη Σακάρα, που βρίσκεται κοντά στο Κάιρο.

Στη νεκρόπολη της Σακάρα, που είναι γνωστή για τη διάσημη πυραμίδα με βαθμίδες του Φαραώ Ζοζέρ, οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως τους σφραγισμένους τάφους της 5ης και της 6ης δυναστείας, που χρονολογούνται από το 2.500 έως το 2.100 π.Χ.

Οι βαθιές κοιλότητες, διακοσμημένες με χρωματιστές σκηνές από την καθημερινή ζωή, ήταν η τελευταία κατοικία του Χνουμντζέντεφ, του μεγάλου ιερέα του Φαραώ Ούνας, η διακοσμημένη πυραμίδα του οποίου βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, του Μέρι, του φύλακα των μυστικών του βασιλιά, του Μέσι, μεγάλου ιερέα του Φαραώ Πεπί Α’ και του Φετέκ, αντιγραφέα και δικαστή, σύμφωνα με τον Αιγύπτιο αρχαιολόγο Ζάχι Χάουας.

ανακαλυψη αιγυπτος

Στη διάρκεια των ανασκαφών, 15 μέτρα κάτω από τη γη, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια σαρκοφάγο από ασβεστόλιθο «στην ακριβή κατάσταση που οι αρχαίοι Αιγύπτιοι την είχαν αφήσει πριν από 4.300 χρόνια», όπως δήλωσε ο Χάουας.

Ανοίγοντάς την, ανακάλυψαν μια μούμια καλυμμένη με χρυσό, «μία από τις πιο παλιές και καλά διατηρημένες στην Αίγυπτο με εξαίρεση τις βασιλικές μούμιες», εξήγησε ο αρχαιολόγος που φορούσε το διάσημο καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς.

egyptos.jpg

Η νεκρόπολη της Σακάρα

Η νεκρόπολη της Σακάρα, λίγο παραπάνω από 15 χιλιόμετρα νότια των διάσημων πυραμίδων της Γκίζας, ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco καθώς η πυραμίδα του Ζοζέρ, που κατασκευάστηκε περίπου το 2.700 π.Χ. από τον αρχιτέκτονα Ιμχοτέπ, θεωρείται ως ένα από τα πιο αρχαία μνημεία στην επιφάνεια της γης.

Η Αίγυπτος έχει προβεί τους τελευταίους μήνες σε πολλές μεγάλες ανακοινώσεις στη Σακάρα και στο Λούξορ.

aigyptos-arxaia.jpg

Την Τρίτη, το Κάιρο ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε στην πόλη αυτή της νότιας Αιγύπτου, τις θρυλικές Θήβες των φαραώ, τα ερείπια «μιας ολόκληρης ρωμαϊκής πόλης» που χρονολογούνται από τους πρώτους αιώνες μ.Χ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.