ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα προβοκάτσια των Αλβανών με τις δίγλωσσες πινακίδες στη Δρόπολη

1 min read

Στις νέες πινακίδες που τοποθετήθηκαν, η μετάφραση ήταν αυτολεξεί από τα αλβανικά με αποτέλεσμα να μην βγαίνει κανέναν νόημα

Νέο «περιστατικό» που δείχνει προβοκάτσια από την πλευρά των Αλβανών, είχαμε με τις δίγλωσσες πινακίδες, αυτή τη φορά στην περιοχή της Δρόπολης όπου διαβιεί μεγάλο μέρος της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας. 

Όπως παρατήρησαν οι κάτοικοι, οι νέες οδικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν στην περιοχή είχαν μεν και την ελληνική γλώσσα, παρόλα αυτά η μετάφραση ήταν αυτολεξεί από τα αλβανικά με αποτέλεσμα να μην βγαίνει κανέναν νόημα!

alvania-dropoli-pinakides

Οι περιοχές έχουν ελληνικές ονομασίες και έτσι οφείλει να της αναγράφει το αλβανικό κράτος στην ελληνική καθώς μιλάμε για περιοχή όπου ανήκει στην αναγνωρισμένη μειονοτική ζώνη.

Σε ανακοίνωση του ο δήμος Δρόπολης τοποθετήθηκε επί του περιστατικού:

«Ο Δήμος Δρόπολης μετά από καταγγελίες των δημοτών του και την επιτόπια αυτοψία παρατήρησε ότι το αρμόδιο Υπουργείο για την τοποθέτηση των δίγλωσσων πινακίδων στο χώρο του Δήμου διέπραξε ένα σοβαρότατο λάθος. Τα τοπωνύμια είχαν γραφτεί μεν στα ελληνικά αλλά με διαφορετική έννοια η οποία δεν αντιπροσωπεύει την Ελληνική γλώσσα.

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου επικοινώνησε με την ανάδοχη εταιρεία τοποθέτησης πινακίδων και αφού δόθηκαν οι απαιτούμενες εξηγήσεις η εν λόγω εταιρεία ανέλαβε την διόρθωση των παραπάνω επιγραφών αφού πρώτα διευκρίνισε ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος.

Είμαστε πάντα σε επαγρύπνηση και αναμονή για την διόρθωση των επιγραφών. 

Σας ευχαριστούμε»

Πηγή: Himara.gr 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.