ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

4 Δεκεμβρίου 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα πρόκληση! Μειονοτικοί δήμαρχοι σε εκδήλωση τουρκικού συλλόγου που προωθεί την ανεξαρτητοποίηση της «Δυτικής» Θράκης

1 min read

Έλληνες μειονοτικοί δήμαρχοι του νομού Ροδόπης και συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αρριανών, Ριντβάν Αχμέτ, και Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, έδωσαν το «παρών» σε εκδήλωση αλυτρωτικού συλλόγου στην Τουρκία, που ζητάει τη δημιουργία «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης».

Οι δυο δήμαρχοι παραβρέθηκαν στην ετήσια γενική συνέλευση του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD), που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην ομώνυμη πόλη (Προύσα/Bursa) της Τουρκίας.

Ο χώρος στον οποίο έγινε η εκδήλωση ήταν στολισμένος με φωτογραφίες-αφίσες του σφαγέα των Ελλήνων, Κεμάλ Ατατούρκ, και του ιδρυτή του μειονοτικού κόμματος Ισότητας-Ειρήνης-Φιλίας, Αχμέτ Σαδίκ, με τουρκικές σημαίες, αλλά και σημαίες της λεγόμενης… «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης».

Οι Έλληνες αιρετοί, αλλά Τουρκόφρονες μουσουλμάνοι δήμαρχοι, που διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και με ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις της Τουρκίας, παραβρέθηκαν στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Ο δήμαρχος Αρριανών, μάλιστα, απευθύνθηκε από το βήμα στους παρευρισκόμενους, μιλώντας έχοντας δίπλα του τη σημαία της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης…

Δηλώσεις στο RumeliTV έκανε και ο δήμαρχος Οντέρ Μουμίν, με φόντο το σήμα του BTTDD.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. Newskamatero.eu