ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα: Οι BRICS μετατρέπονται στο αντίπαλο οικονομικό δέος ΕΕ και ΗΠΑ

1 min read
  • Μια νέα παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα έρχεται καθώς οι δυτικές κυρώσεις έχουν πλέον αρχίσει να βλέπουν το αντίπαλο οικονομικό δέος ειδικά των ΗΠΑ και ΕΕ, που δεν είναι άλλο από τους BRICS. Και μιλάμε για την απόφαση της Ρωσίας να συμφωνήσει με την Κίνα και να επεκταθεί αυτή η οικονομική ένωση σε μια τεράστια κοινή αγορά (δηλαδή ένας οικονομικός χώρος που θα ξεπερνά τα υπάρχοντα 3,5 δισ. πληθυσμού που είναι τώρα).

Πρώτος στόχος της επέκτασης θα είναι όπως όλα δείχνουν (συνομιλίες για εμπόριο σιταριού μέσω Άγκυρας) η Τουρκία που στην θα λάβει πρόσκληση ενσωμάτωσης στην νέα αυτή οικονομική ένωση.

Όσο για τα οικονομικά δεδομένα του σήμερα; Την ίδια στιγμή που η ΕΕ ετοιμάζεται για το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, οι πολίτες των χωρών-μελών στενάζουν και οι απαντήσεις κυβερνήσεων όπως του Κ.Μητσοτάκη είναι κλείστε το κλιματιστικό, αλλά το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να έχουν εκτοξεύσει τα ρωσικά έσοδα!

Και την ίδια στιγμή που οι κοινωνίες θυσιάζονται γιατί έτσι θέλουν οι Αγγλοσάξωνες, οι ΗΠΑ και η ΕΕ η Ρωσία περνά στο επόμενο επίπεδο με την διεύρυνση των BRICS σε επίπεδο που θα περιλαμβάνει πλέον το 42% του παγκόσμιου πληθυσμού.

  • Τα οικονομικά μεγέθη όμως είναι αμείλικτα: Το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Ρωσίας διευρύνθηκε στα 58,2 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2022 από 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι , (αύξηση περίπου 250% σε ενα τρίμηνο!).

Από την άλλη, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της ευρωζώνης μειώθηκε στα 8,7 δισ. ευρώ μόνο για τον μήνα Μάρτιο 2022 μετά τον Ουκρανικό πόλεμο, από 39,7 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2021 (περίπου 4,5 φορές κάτω σε ενα μήνα!).

Την ίδια στιγμή τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σημείωσαν άλλο ένα υψηλό ρεκόρ παρά τις κυρώσεις που αποσκοπούσαν να βλάψουν τη ρωσική οικονομία.

Ο πίνακας είναι χαρακτηριστικός:

Και όλα αυτά όταν ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε με την πρόταση της Κίνας για διεύρυνση της ομάδας των αναδυόμενων οικονομιών που είναι γνωστή ως BRICS και μέσω εκείνων θα κάνει τις ρωσικές εξαγωγές!

Οι δύο χώρες προτίθενται να να ενεργοποιήσουν μια τεράστια οικονομική δύναμη που θα κυριαρχήσει στο εμπόριο, σε μία κίνηση που δείχνει πως η πλευρά της Ανατολής θωρακίζεται απέναντι στην Δύση.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Β.Πούτιν: «Με παγκόσμιους χωροφύλακες δεν αλλάζει η πορεία της Διεθνούς οικονομίας»!

Η Βραζιλία, η Ρωσία , η Ινδία και η Κίνα σχημάτισαν αρχικά το μπλοκ των BRICS το 2009, με την Νότια Αφρική να προσχωρεί το 2010.

Ο πληθυσμός τους αποτελεί το 42% του συνολικού παγκόσμιου και, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να αυξηθεί.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.