ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα μέτρα στην εστίαση και «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους φέρνει η μετάλλαξη – Όλα τα σενάρια

1 min read

Ποιες είναι οι εισηγήσεις. 

Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες για την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς είναι αυτές κατά τις οποίες θα υπάρξει κορύφωση των κρουσμάτων. 

Υπενθυμίζεται ότι η νέα αυτή παραλλαγή μπορεί να εμφανίζεται πιο ήπια από τις προηγούμενες, αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι είναι και ακίνδυνη, όπως επεσήμανε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 

«Η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική, γιατί έχουμε πάρα πολλά κρούσματα», τόνισε νωρίτερα από την πλευρά της η Μίνα Γκάγκα, σημειώνοντας πως τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να φτάσουμε ή να ξεπεράσουμε τις 50.000 μολύνσεις. 

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ανέφερε: «νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή μια, δυο, τρεις εβδομάδες και θα δούμε τα κρούσματα να κατεβαίνουν και θα δούμε τα πράγματα να είναι καλύτερα. Νομίζω θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα» είπε καταλήγοντας με μια αισιόδοξη πρόβλεψη.

Την ίδια ώρα, επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου όλες οι σχολικές μονάδες, ενώ η εκπαιδευτική κοινότητα θωρακίζεται με περισσότερα self και rapid tests. 

Πέρα από την τήρηση των μέτρων και του υγειονομικού πρωτόκολλου που έχουν ανακοινωθεί, από πλευράς των ειδικών και της κυβέρνησης θα υπάρχει συνεχής αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων που θα προκύψουν από το άνοιγμα των σχολείων.

Σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει, δεν αποκλείεται τα σχολεία να κλείσουν, με εφαρμογή τηλεκπαίδευσης στην πορεία, μόλις λίγες ημέρες αφότου ανοίξουν ξανά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων κατά πάσα πιθανότητα από την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να μπει «φρένο» στη σαρωτική επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον. 

Νέα μέτρα στην εστίαση

Προκειμένου να συγκρατηθεί αυτό το κύμα και να ξεκινήσει η αποκλιμάκωσή του στο τέλος του μήνα, θα πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, οι εισηγήσεις θα αφορούν κυρίως στην εστίαση και είναι οι εξής:

– Περιορισμός του αριθμού των πελατών εντός των καταστημάτων

– Πλήρης αποκλεισμός των ανεμβολίαστων, οι οποίοι μέχρι τώρα επιτρέπονται στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης με αρνητικό rapid test.

Επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού

Την ίδια ώρα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στα επιπλέον μέτρα βρίσκεται και η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε άλλες ηλικιακές ομάδες. Πιθανό, λοιπόν, η υποχρέωση του εμβολιασμού να γίνει υποχρεωτική για τις ηλικίες από 50 ή 55 ετών και άνω.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.