ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα μέτρα: Self test στις γιορτές, τι ετοιμάζεται για τη νέα χρονιά – Γιατί θα θυμίζει lockdown

1 min read

Τον οδικό χάρτη των μέτρων για τις γιορτές αλλά και για το τι θα συμβεί μετά από αυτές παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στο υπουργικό συμβούλιο πως δεν θα γίνουν rapid test από όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αλλά θα δοθεί ισχυρή σύσταση για selt test για όσους βγουν να διασκεδάσουν παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα πρόσθεσε ότι θα ξανανοίξει η πλατφόρμα και θα δοθούν δωρεάν για όλους 2 self test στις γιορτές. Αναφορικά με την απόφαση να μην γίνουν rapid test από όλους ο πρωθυπουργός είπε πως θα ήταν αδικία για τους εμβολιασμένους, ενώ θα υπήρχε πρόβλημα και με τη διαθεσιμότητα από τα φαρμακεία.

Από εκεί και πέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν χρειάζονται νέα μέτρα, αλλά δεν απέκλεισε και να ληφθούν αν χρειαστεί ανάλογα με την κατάσταση μετά τις γιορτές.

Αναφερόμενος στη δεύτερη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης, είπε ότι αυτό αφορά στις πρώτες εβδομάδες του 2022 και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα εκείνης της περιόδου. Και στη “φαρέτρα” της κυβέρνησης, εφόσον χρειαστεί, θα μπουν η επέκταση της τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση μέχρι τις 12 το βράδυ.

Παράλληλα, συζητείται η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις ηλικίες 50-60 ετών, μέτρο που θα κριθεί από την πορεία  της εμβολιαστικής κάλυψης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σκέψη για κλείσιμο των σχολείων αλλά αυτό θα επαναξιολογηθεί και τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.