ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους Αναλυτικά τι ισχύει

1 min read

Τελευταίο Σαββατοκύριακο για τους ανεμβολίαστους πριν το lockdown στην ψυχαγωγία. 

Στη δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση το ΦΕΚ που περιλαμβάνει τα νέα μέτρα για ανεμβολίαστους, τα οποία είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω διαγγέλματος και εξειδίκευσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την Παρασκευή.

Βάσει των νέων μέτρων, οι ανεμβολίαστοι πολίτες, από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου δεν θα μπορούν πλέον να μπαίνουν (εκτός από την εστίαση) ούτε σε μουσεία, θέατρα, σινεμά, γυμναστήρια. Δεν θα μπαίνουν ούτε με την επίδειξη αρνητικού τεστ.

Ως εκ τούτου οι χώροι που θα μπορούν να μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ) και τα φαρμακεία.

Αντίθετα, παραμένει η υποχρέωση για τεστ προκειμένου να μπουν σε κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης, εκκλησίες και τα καταστήματα λιανεμπορίου.

Σημειώνεται ότι για τους χώρους που είναι ανοικτοί σε όλους (φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, φούρνοι και κάβες) διατηρείται ο περιορισμός με όριο το ένα άτομο ανά 9 τμ.

Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες

Τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που εκδίδονται από τη Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (www.culture.gov.gr/el/announcements /SitePages/announcements.aspx).

Α. Λειτουργία των κλειστών χώρων (περιλαμβανομένων των γηπέδων) μόνο για πρόσωπα που έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9? με τήρηση των μέτρων του πίνακα Α (πλην του σημείου 2 του πίνακα αυτού) και με τους ακόλουθους κανόνες:

Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο: [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9, ή [β] πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9.

Ποσοστό πληρότητας εκατό τοις εκατό (100%). Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.