ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα κεντροαριστερή στροφή Μητσοτάκη – Έτοιμα για «μεταγραφή» στη ΝΔ πέντε μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ

1 min read

Συνεχίζεται η βολιδοσκόπηση στελεχών της Κεντροαριστεράς από το Μέγαρο Μαξίμου σε μία προσπάθεια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ελέγξει το χώρο.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει και παλαιότερα, το Μαξίμου έχει στο στόχαστρό του συγκεκριμένα πολιτικά στελέχη που δεν έχουν καμία σχέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων η Χριστοφιλοπούλου

Πριν λίγες μέρες, η Εύη Χριστοφιλοπούλου πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχτηκε κρούση από κυβερνητικό στέλεχος προκειμένου να τεθεί επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων.
Η Εύη Χριστοφιλοπούλου, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένα πολύ δυνατό στέλεχος της Ανατολικής Αττικής, για χρόνια έβγαινε πρώτη στην περιφέρεια αυτή με το ΠΑΣΟΚ. Επίσης, διατηρεί πολύ στενή φιλία με την Άννα Διαμαντοπούλου και αυτό μάς βάζει σε σκέψεις.

Στενές οι σχέσεις Διαμαντοπούλου- ΝΔ

Διότι, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, οι σχέσεις Μαξίμου- Άννας Διαμαντοπούλου είναι πολύ θερμές.
Ο Πρωθυπουργός είχε προτείνει την κ. Διαμαντοπούλου για την προεδρία του ΟΟΣΑ και οι δίαυλοι επικοινωνίας είναι ανοικτοί, παρόλο που η κ. Διαμαντοπούλου εμφανίστηκε στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα, υπάρχουν ακόμα και εισηγήσεις να αξιοποιηθεί η κ. Διαμαντοπούλου σε κάποια υπερκομματική θέση ενώ πληθαίνουν και οι φωνές που λένε ότι βρίσκεται κοντά και στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Σημειωτέον, βασικοί συνεργάτες του Κ.Μητσοτάκη προέρχονται από την ιδεολογική πλατφόρμα της κ. Διαμαντοπούλου.

Ο Βερελής κατεβαίνει με την ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι δύο κυρίες που βρίσκονται κοντά στη ΝΔ.
Ο πρώην στενός συνεργάτης και υπουργός του Κώστα Σημίτη,Χρήστος Βερελής βρίσκεται πολύ κοντά στη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα έχει αρχίσει προεκλογικό αγώνα για να κατέβει υποψήφιος με τη ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία όπου είχε εκλεγεί και παλαιότερα με το ΠΑΣΟΚ.

Φλωρίδης – Βενιζέλος σε επικοινωνία με το Μαξίμου

Στο στόχαστρο της ΝΔ είναι και οι Γιώργος Φλωρίδης και Γιάννης Μανιάτης.
Ο πρώτος αποτελεί έναν σκληρό επικριτή του Νίκου Ανδρουλάκη ενώ διατηρεί ανοικτή γραμμή και με τον Βαγγέλη Βενιζέλο.
Ο τελευταίος, μάλιστα, τα έχει βρει με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη αφού ο Πρωθυπουργός τον πρότεινε για την επταμελή Επιτροπή Σοφών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο Γιώργος Φλωρίδης έχει κοινό στην Βόρειο Ελλάδα, είναι αδερφός με τον γνωστό εισαγγελέα Βασίλη Φλωρίδη.

Ο Μανιάτης ενδιαφέρεται για υπουργείο Ενέργειας και Κοιτασμάτων

Ο Γιάννης Μανιάτης βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με τη ΝΔ ενώ πρόσφατα χαιρέτησε την απόφαση του Πρωθυπουργού να εγκαινιάσει τον συνδετικό αγωγό Ελλάδας-Βουλγαρίας IGB.
Ακούγεται πολύ έντονα για να αναλάβει υπουργείο Ενέργειας και Κοιτασμάτων, αφού η στροφή της ελληνικής κυβέρνησης για αξιοποίηση των εγχώριων κοιτασμάτων αερίου και πετρελαίου τον βρίσκει σύμφωνο.
Ο ίδιος, όμως, θα προτιμούσε να τεθεί επικεφαλής ενός τέτοιου χαρτοφυλακίου σε μία συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά επειδή είναι σενάριο μακρινό και υπό προϋποθέσεων, δεν θα έλεγε όχι σε μία τέτοια θέση επί ΝΔ.
Εξάλλου, δεν διατηρεί αξιόλογες σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ, ούτε στο συνέδριο του κόμματος πήγε.

Κεντροαριστερή στροφή Μητσοτάκη μέχρι τις εκλογές

Συνεπώς, μέχρι τις εκλογές θα ξετυλιχθεί το κουβάρι της επιθετικής κεντροαριστερής στροφής Μητσοτάκη, κάτι που ήδη έχει εκνευρίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη, γι’ αυτό και σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε ότι όσοι έγιναν υπουργοί με άλλα κόμματα δεν θα έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ.
Κυρίως, πήγαινε για όσους πήγαν και έγιναν υπουργοί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά ταιριάζει και για αυτούς που ονειρεύονται νέες θέσεις με κυβέρνηση ΝΔ.

Μαξιμιλιανός
Πηγή .bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.