ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
17 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Nέα επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου που θα συνεδριάζει ανά 10ημερο

1 min read
Seismos stin Amaliada

Νέα πενταμελής επιτροπή με σκοπό την εκτίμηση και διαχείριση του κινδύνου από σεισμό συγκροτήθηκε, όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.

«Ο ελληνικός χώρος χαρακτηρίζεται από υψηλή σεισμικότητα, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί χρονικά το πότε θα γίνει ένας σεισμός. Στον ελληνικό χώρο έχουμε υψηλή σεισμική επικινδυνότητα. Εξετάζουμε πληροφορίες σχετικά με τις έρευνες που εξελίσσονται σε κάθε περιοχή της χώρας, κυρίως στα σημεία που έχουμε κάποια προϊστορία ή έχουμε κάποια υποψία ότι μπορεί να εκδηλωθεί μία μεγάλη σεισμική δραστηριότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.

Γιατί δημιουργήθηκε η νέα σεισμική επιτροπή

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, αναφορικά για τη νέα σεισμική επιτροπή που συγκροτήθηκε ανέφερε: «Η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου δυστυχώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Μετά από τις οδηγίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, η επιτροπή αυτή απαρτίζεται πλέον από 5 άτομα, τα οποία είναι ευκίνητα, θα παίρνουν γρήγορα αποφάσεις, θα ενημερώνουν την πολιτεία, θα ενημερώνουν τους φορείς».

«Αυτή η επιτροπή είναι επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου και σεισμικής διακινδύνευσης. Η επιτροπή συστήθηκε πριν από 20 περίπου ημέρες και έχουμε ήδη συνεδριάζει. Θα συνεδριάζουμε κάθε 10 ημέρες περίπου. Από τα αρμόδια όργανα θα ζητηθούν κάποιες παρεμβάσεις γενικότερου χαρακτήρα», κατέληξε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.