ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
17 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα επίθεση Ερντογάν: Αγύρτες και εκβιαστές οι οίκοι αξιολόγησης

1 min read

Νέα επίθεση κατά των οίκων αξιολόγησης εξαπέλυσαν ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, κατηγορώντας τους ότι προσπαθούν σκοπίμως να υπονομεύσουν τον τραπεζικό τομέα της χώρας.

Τα καυστικά σχόλια Ερντογάν και Αλμπαϊράκ έρχονται  λίγες ημέρες μετά τις σοβαρές προειδοποιήσεις των οίκων Moody’s και Fitch για την κατάσταση των τουρκικών τραπεζών, προειδοποιήσεις στις οποίες γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις μαζικές πωλήσεις τουρκικής λίρας, η οποία έχει χάσει από την αρχή του χρόνου το 42% έναντι του δολαρίου.

«Αυτοί οι οίκοι αξιολόγησης, κατά τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο, καταβάλλουν εντατικές προσπάθειες για να δημιουργήσουν μία απαισιόδοξη εικόνα γύρω από τις τράπεζές μας», δήλωσε ο Αλμπαϊράκ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη, προσθέτοντας ότι οι «ισολογισμοί (των τουρκικών τραπεζών) είναι πιο ισχυροί από αυτούς των παγκοσμίων ανταγωνιστών τους».

Ακόμη πιο καυστικός ήταν ο Ερντογάν μιλώντας σε οπαδούς του στη βορειοδυτική επαρχία Μπαλίκεσιρ: «Αν αυτοί έχουν δολάρια, εμείς έχουμε τον Θεό μας. Δεν θα ανατρέψουν την Τουρκία με δολάρια. Aφήστε κατά μέρος αυτούς τους αγύρτες και τους εκβιαστές. Λένε πολλά εναντίον μας».

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία λαμβάνει μέτρα για τη στήριξη του νομίσματος κάτι που όπως υποστήριξε αποδίδει απτά αποτελέσματα.

Μετά και την κατάρρευση της Turk Τelekom, η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Τουρκία, διότι θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού τον Αύγουστο. Μία εβδομάδα μετά, έχει προγραμματιστεί να γίνει η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Πηγή: Reuters

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.