ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα εμπρηστική δήλωση Ζάεφ! Ανατροπή…

1 min read

Στον αέρα φαίνεται να είναι η προσπάθεια αλλαγής των αλυτρωτικών αναφορών, αφού ο Ζόραν Ζάεφ απορρίπτει μια αλλαγή στο Σύνταγμα των Σκοπίων.

«Δεν βλέπω λόγο να αλλάξουμε το Σύνταγμά μας» είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, απαντώντας στη δήλωση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο οποίος είχε πει ότι πρώτο μέλημα είναι οι «συνταγματικές αλλαγές».

«Στις συζητήσεις, η απαίτηση για αλλαγή του Συντάγματός μας, είναι θέση της Ελλάδας, αλλά έχουμε κι εμείς τη δική μας. Η Μακεδονία άλλαξε το Σύνταγμά της το 1993 ενσωματώνοντας την Τροπολογία 2, στο άρθρο 49. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα για να απομακρύνουμε τον αλυτρωτισμό. Ό,τι κάνουμε τώρα, είναι για να αποδείξουμε ότι η Μακεδονία δεν έχει καμία φιλοδοξία είτε εδαφική είτε οτιδήποτε άλλο, ότι η Μακεδονία δεν έχει αλυτρωτικές διεκδικήσεις. Η Μακεδονία θέλει να “χτίσει” φιλία», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ και πρόσθεσε:

«Χτες είπα ότι ένας γεωγραφικός προσδιορισμός είναι αποδεκτός από την κυβέρνηση. Αυτό βασίζεται στις προσδοκίες μου, από τον εσωτερικό διάλογο που εκτυλίσσεται στη Μακεδονία για τα βήματα, στο πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε, στις πιθανότητες για λύση κ.τ.λ.. Μένουμε σταθεροί στη θέση μας πως η ταυτότητα και η αξιοπρέπεια είναι βασικά θέματα. Είμαι σίγουρος ότι η Μακεδονία μπορεί να βρει λύση μέσα από την κοινή άποψη για συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.