ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα εκτόξευση τιμών σε βασικά προϊόντα Θα «αναστενάξει» κι άλλο η τσέπη μας «Μούφα» αποδεικνύεται το «καλάθι του νοικοκυριού»

1 min read

Η νέα κανονικότητα στο πλαίσιο της «καταπληκτικής ποιότητας ζωής» που λάνσαρε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, περιλαμβάνει ανατιμήσεις προϊόντων κάθε εβδομάδα και ελεύθερο πεδίο στους κερδοσκόπους να κάνουν «παιχνίδι», γεμίζοντας τις τσέπες τους και αδειάζοντας αυτές των καταναλωτών.

Μία από τις πρακτικές που… ανθίζει όσο ακριβαίνουν τα προϊόντα, είναι η μείωση στις ποσότητες των συσκευασιών των προϊόντων, παρά την αύξουσα πορεία των τιμών.

Έτσι τόσο π.χ. στα τρόφιμα, όσο και στα απορρυπαντικά-καθαριστικά, οι πολίτες πληρώνουν «χρυσάφι» για μικρότερη ποσότητα.

Για παράδειγμα, γνωστή μαργαρίνη, από τα 250 γραμμάρια στη συσκευασία πήγε στα 200 (σ.σ. με την ίδια τιμή εννοείται…), ενώ και στις πάνες για μωρά παρατηρείται αλλαγή, καθώς εταιρεία μείωσε τη συσκευασία των 28 τεμαχίων στα 26 και ανέβασε την τιμή από τα 7,10 ευρώ στα 7,30 ευρώ!

Η ίδια πρακτική και με γνωστό απορρυπαντικό, το οποίο από συσκευασία 60 μεζούρων με τιμή 11,95 ευρώ ένα χρόνο πριν, περιέχει τώρα 55 μεζούρες, με τιμή 11,97 ευρώ.

Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα, όπως εκτιμούν άνθρωποι των οργανώσεων των καταναλωτών οι ανατιμήσεις σε προϊόντα διατροφής και είδη πρώτης ανάγκης αναμένεται να φτάσουν προσεχώς ακόμα και το 30%!

«Ο κάθε εργαζόμενος ο οποίος αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη του μισθού του κατά 40%. Η ΓΣΕΕ και η ΕΕΚΕ έχουν προτείνει στην Κυβέρνηση μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και μείωση του ΦΠΑ», είπε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Ραυτόπουλος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ).

«Μούφα» το «καλάθι του νοικοκυριού»

Παταγώδης αποτυχία και κοροϊδία αποδεικνύεται και ο «βασιλιάς καρνάβαλος» του Υπουργείου Ανάπτυξης, το περιβόητο «καλάθι του νοικοκυριού», για το οποίο ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει σόου μπροστά στις κάμερες σε αγορές και σούπερ μάρκετ, με τελάρα και χαρτιά υγείας.

Όπως αναδεικνύει το Open:

ελαιόλαδο του ενός λίτρου, το οποίο μπήκε τον Νοέμβριο στο «καλάθι» με τιμή 5,55 ευρώ, τον Ιανουάριο πωλείται 7,65 ευρώ

μακαρόνια επώνυμης ετικέτας μπήκαν στο «καλάθι» με τιμή 0,80 ευρώ και σήμερα πωλούνται 0,91 ευρώ

ελληνικός καφές 96 γραμμαρίων, το Νοέμβριο μπήκε στο «καρναβάλι» με 1,38 ευρώ και σήμερα κοστίζει 1,52 ευρώ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.