ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

24 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα δημοσκόπηση: Τι λένε οι πολίτες για Έβρο, κοροναϊό και πρόθεση ψήφου – Αποκαλυπτικά στοιχεία

1 min read

«Πρωταγωνιστές» της νέας δημοσκόπησης που έρχεται στο φως είναι το μεταναστευτικό, ο κοροναϊός, η πρόθεση ψήφου, η μάχη μεταξύ Μητσοτάκη-Τσίπρα, αλλά και το μέχρι τώρα κυβερνητικό έργο.

Οι Έλληνες πολίτες απάντησαν για το πόσο ικανοποιημένοι είναι σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα στον Έβρο, για το αν θεωρούν επαρκή την ενημέρωση για τον κοροναϊό, την προτίμηση τους στον Αλέξη Τσίπρα ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και τη γνώμη τους για τον πρωθυπουργό της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, η οποία δημοσιεύθηκε στο δελτίο ειδήσεων του «Open».

Το 79% των ερωτηθέντων θεωρεί επαρκή την ενημέρωση για τον κορονοϊό

Οσον αφορά για το ποιος είναι πιο αποτελεσματικός πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 46% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 33,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ποσοστό 21,5%.

Επίσης το 74% συνολικά δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης σε Εβρο και Αιγαίο.

Στην ερώτηση για το ποια είναι η γνώμη των πολιτών για τους αρχηγούς των κομμάτων, ο πρωθυπουργός συγκέντρωσε 50% στις θετικές γνώμες έναντι 39% των αρνητικών. Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει ένα αντίστροφο αποτέλεσμα με τις αρνητικές γνώμες να βρίσκονται στο 64% και τις θετικές στο 24%.

Μοιρασμένες είναι οι γνώμες για τη λειτουργία κλειστών για τους μετανάστες σε Αιγαίο και Ηπειρωτική Ελλάδα

Η ψαλίδα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα όπου το κυβερνών κόμμα έχει 37% και αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης 23,7%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται με 6,1%, το ΚΙΝΑΛ ακολουθούν ΚΚΕ με 5,6% και με 5,2% η Ελληνική Λύση. Στο όριο η Χρυσή Αυγή με 3%, ενώ η Ελληνική Λύση έχει 2,3%.

Στην ερώτηση αν θα αποδέχονταν τη δημιουργία κλειστού κέντρου στην περιοχή τους το 60% απαντά αρνητικά.

Δημοσίευση στα Social Media