Σα. Οκτ 24th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα δίκη για το βιασμό του 10χρονου στο Βόλο από συμμαθητές του

1 min read

Έφεση από την οικογένεια του μαθητή στην αθώωση των συμμαθητών του

Νέα δίκη στο Βόλο για την πολύκροτη υπόθεση βιασμού ενός 10χρονου μαθητή, από συμμαθητές του, μέσα στο σχολείο τους.

Η οικογένεια του 10χρονου έκανε έφεση στην απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Βόλου, που αθώωνε τους τρεις μαθητές που κατηγορούνταν για την κακοποίηση του 10χρονου.

Η έφεση έγινε δεκτή από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου και θα γίνει εκ νέου δίκη. Χθες που έληξε η προθεσμία για την εξέταση του αιτήματος, έγινε γνωστό ότι η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου έκανε δεκτό το αίτημα και άσκησε έφεση, και τώρα η υπόθεση θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Λάρισας.

Η υπόθεση ήρθε στο φως τον Οκτώβριο του 2016.

«Πιστεύουμε ότι το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Λάρισας, ως ανώτερο και πιο έμπειρο δικαστήριο, και αφού κληθούν και όλοι μάρτυρες που εμπλέκονται στην υπόθεση, θα μπορέσει να οδηγηθεί σε μία απόφαση, η οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι δίκαιη», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του 10χρονου, Σταύρος Γεωργίου.

Όπως γράφει ο Ταχυδρόμος του Βόλου το αίτημα για την άσκηση της έφεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, διατυπωνόταν διαμαρτυρία για το γεγονός ότι οι μοναδικοί μάρτυρες που κλήθηκαν στο δικαστήριο την ημέρα της δίκης, πέραν της μητέρας του 10χρονου, του πατριού και αστυνομικού, ήταν οι τέσσερις δάσκαλοι των μαθητών που παραπέμφθηκαν σε δίκη για ποινικά αδικήματα σχετικά με την εν λόγω υπόθεση, ενώ δεν κλήθηκε να εξεταστεί η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή και παιδοψυχίατροι που είχαν εξετάσει και άλλα παιδιά εκτός από το φερόμενο ως θύμα.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου κατέληξε στις 25 Ιανουαρίου 2018 ομόφωνα σε αθωωτική απόφαση για τους τρεις μαθητές. Ο Εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει στο δικαστήριο να κριθούν όλοι αθώοι, επισημαίνοντας με κάθε τρόπο ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν τελέστηκαν.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.