ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους αυτοαπασχολουμένους

1 min read

Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει με την αύξηση του κατώτατου μισθού, κλείνοντας το μάτι στους χαμηλόμισθους, νέα βάρη έως 275 ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών που προκύπτει από το συγκεκριμένο μέτρο.

Παράλληλα, υψηλό κόστος θα προκύψει και για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα πρέπει να προχωρήσουν τις αυξήσεις έως το τέλος Φεβρουαρίου, με βάση το τελεσίγραφο που απέστειλε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, προαναγγέλλοντας αυστηρούς ελέγχους από τον Μάρτιο για το θέμα αυτό.

Είναι ενδεικτικό ότι σε ότι αφορά στις τριετίες ο κατώτατος μισθός προσαυξάνεται 10%για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως τρεις τριετίες, και συνολικά 30% για προϋπηρεσία εννιά ετών και άνω.

Αντίστοιχα, το κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών προσαυξάνεται με ποσοστό 5% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως έξι τριετίες, και συνολικά 30% για προϋπηρεσία δεκαοκτώ ετών και άνω.

Τις προσαυξήσεις αυτές δικαιούνται μόνο όσοι είχαν την αντίστοιχη προϋπηρεσία σε οποιονδήποτε εργοδότη και με οποιαδήποτε ειδικότητα έως τις 14 Φεβρουαρίου 2012. Όσοι συμπληρώνουν μετά την ημερομηνία αυτή τις κρίσιμες τριετίες δεν δικαιούνται επίδομα τριετιών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.